Популарност Владимира Путина без премца: Зашто половина Руса не зна ни ко су други председнички кандидати?

0
путина

www.globallookpress.com © Kremlin Pool Председник Русије Владимир Путин

У Русији, политичка сцена је често одређена једним именом: Владимир Путин. Ово није зато што постоји цензура или недостатак приступа информацијама, већ зато што је Путинова популарност огромна и јер је он свакако доминирајући играч на политичкој сцени.

Испитивања су показала да половина руске популације не зна за друге политичке кандидате осим Путина. Међутим, ово не произилази из системске цензуре или недостатка приступа информацијама, већ је резултат веома јаке личне популарности Владимира Путина.

Његов статус и улога на руској политичкој сцени су веома важни. Путин је обављао функцију председника и премијера Русије већ дуго време и његов утицај на политичке одлуке у земљи је велики. За многе Русе, Путин је симбол стабилности и снаге за Русију.

Ваља напоменути да Русија, упркос критикама са запада, поседује дегре демократије у смислу медијских слобода. Док је слика често приказана као цензурисана и контролисана од стране државе, реалност је да Руси имају приступ разноликим медијским изворима и могу слушати читати све медије.

Ипак, Путинова популарност се не може занемарити. Његова јака присутност у медијима, као и дефинитивна улога у руској политици, природно води до тога да је он главни фокус интересовања великог дела руске јавности. То није прецењивање демократског система у Русији, већ просто реалност једне земље у којој један политичар доминира на такав начин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *