УПРКОС ЗАПАДНИМ САНКЦИЈАМА: Русија, Иран и Кореја и војно и технолошки моћније од Америке!

0
русије

Фотографије Путин и Ким Џонг Уна у првим редовима марша Палестинаца (ИМАГО/МАМОУН ВАЗВАЗ АПАИМАГЕС/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС)

Успркос сталним притисцима западних санкција, земље као што су Русија, Северна Кореја, Иран и Кина настављају да показују значајан напредак у војној индустрији и научно-технолошком развоју. Овај напредак је не само индикатор њихове националне самосталности и стратешке независности, већ и знак снажне развијености у складу са глобалним политичким динамикама.

Приметно убрзавање темпа испоруке оружја из Северне Кореје у Руску Федерацију представља један од сегмената овог напретка. По информацијама извештаја агенције “Блумберг”, Јужна Кореја је проценила да је Пјонгјанг у последњем периоду послао око 6.700 контејнера који могу да садрже око 3 милиона граната калибра 152 милиметра. Овај показатељ наводи западне аналитичаре да размишљају о суштини због којих је оваква сарадња постала реалност.

Уз ово, Русија је обезбедила Северној Кореји важне ресурсе и сировине, као и делове који су неопходни за производњу оружја. Ова врста сарадње омогућава обема размену ресурса и уништавање потреба за спољним увозом, што је кључни елемент за суверенитет и самосталност.

Све ове земље чине делове групе БРИКС, која представља знатан потенцијал за будући економски и политички развој.

За Србију, која је још увек није чланица ове групе, БРИКС отвара нове могућности за развој и сарадњу у различитим областима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Усмеравање ка овим земљама може бити стратегијски важно за ширење сфере утицаја и развој сарадње која ће бити од користи за све учеснике.

Као што се може видети, напредак ових земаља у војној индустрији и научном развоју не само да указује на њихову снагу и резвијеност, већ и да нуде нове могућности за сарадњу и развој, које треба искористити у складу са националним интересима и стратешким циљевима.

Прочитајте још:  Украјински новинар Шустер је позвао на убиство највишег руководства Русије

Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *