Шокантна молба мајке:ПОМОЗИТЕ!Ћерка од 15 година живи са дечком који је физички малтретира и тера на САМОУБИСТВО!

0
мајке

Иако у свету Рома, брак и удаја у младости нису нешто необично, коментар једне мајке на друштвеној мрежи Фејсбук изазвао је лавину коментара и поражавајућу истину о данашњем друштву. Наиме, она је описала трагичну судбину себе и своје 15-годишње ћерке.

“Добар дан,мој партнер и ја смо се разишли после 17 година али имамо малолетну ћерку (15) која се школује и станује са својим дечком (19)који је приликом једне свађе моју ћерку ошамарио и поломио јој наочари, други пут јој је дао нож да се сама убије и стално је напада. Ћерка је рекла оцу за то, он се извикао и вратио је у ту исту кућу, повери се мени и ја покушам да је извучем и не успем, сада се мени прети од стране бившег партнера и њен дечко не да близу да прилазим. Брани јој комуникацију са мном. Ако неко има неки савет молим вас,реците ми.Хвала”, написала је једна очајна жена.

У многим ромским заједницама, удаја са 15 година је уобичајена појава. Младе девојчице се често омогућава да уплету у бракове искључиво изради економских или традиционалних разлога, а некад и оба. Ово отвара врата за разне облике искоришћавања и насиља над децом.

У случају описаном у коментару, ситуација је додатно сложена и насиљем и искоришћавањем малолетнице. Девојчица од 15 година стално је изложена физичком и психичком насиљу од стране старијег мушкарца, који је пуно млађој и недовољно оствареној особи давао нож и наводио је на самоубиство.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Још већи шок је што ова ситуација не налази реакцију од стране њеног оца, који је највероватније подводач у овом случају.

Прочитајте још:  Годишњица косовске битке

На питање коментатора како је мајка дозволила да дете од 15 година живи са дечком, жена искрено одговара:

“Када сам се успротивила била сам пребијена и избачена из куће.”

Овакве ситуације захтевају широку друштвену свест и акцију у циљу заштите права малолетних девојчица. Државне институције и полиција треба да преузму активну улогу у решавању оваквих случајева, а заједница треба да пружи подршку и заштиту жртвама насиља и искоришћавања.

Коментари испод поста су различити, али се сви слажу да је недопустиво да девојчица од 15 година живи са дечком. Поред коментара који покушавају да овај апел дискриминишу по националној основи, има и оних који саветују мајку да све пријави полицији.

Уколико надајмо се да ће бар на овај начин ова молба за помоћ доћи до шире публике и да ће се неко већ позабавити овим случајем и помоћи овој породици!

Теодора Ивановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *