СРБИЈА ЋУТИ КАО ДА НИЈЕ СТРАДАЛА! Пољска не одустаје од захтева за одштетом из Другог светског рата

0

Дуда

Председник Пољске, Дуда, износи стање да питање репарација од Немачке за штету нанесену у Другом светском рату још увек није решено. Иако су протекле деценије од завршетка рата, многи људи и породице у Пољској и даље су погођени ратним последицама, са губицима који су трагични и који морају бити надокнађени.

 

Пољска је била једна од најпогођенијих земаља у Другом светском рату. Борбе су се водиле на њеном територију, а земља је претрпела значајне губитке у животима и инфраструктури. Немачка окупација Пољске била је једна од најокрутнијих у Европи током рата. Осим тога, Пољска је претрпела велике губитке у људским животима и материјалној штети, како током самог рата тако и након његовог завршетка.

Слично томе, Србија је такође била међу најпогођенијим земљама у региону. У оба светска рата, Србија је претрпела велике губитке у људским животима и инфраструктури. У Јасеновцу и другим логорима у Независној Држави Хрватској, стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома су били масакрирани од стране усташког режима. Такође, током бомбардовања 1999. године, Србија је поново претрпела значајне губитке у људским животима и инфраструктури.

Стога, у контексту изјаве Председника Дуде, можемо се запитати када ће Србија почети да захтева одштету за штету нанесену током ратова и других конфликата. Његова изјава да “не постоји породица у Пољској у којој неко није страдао током Другог светског рата” може се применити и на Србију, што наводи на потребу за прегледом и надокнадом губитака и штете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *