НАТО: Стигао турски контингент КФОР-а и ново наоружање за Шиптаре!

0
контигент

Мисија НАТО -а на Косову и Метохији, КФОР, објавила је синоћ да је турски контингент стигао на Косово и Метохију. Ово распоређивање долази као замена за претходно распоређене италијанске трупе које су биле део Резервних снага КФОР-а, мада локација њиховог размештаја није прецизирана.

У саопштењу КФОР-а наглашена је “непоколебљива посвећеност” мисије да настави да обезбеђује сигурно и безбедно окружење за све заједнице које живе на Косову, као и слободу кретања. Ово се чини “у сваком тренутку и на неутралан начин у складу са мандатом СБ УН 1244 из 1999. године”.

Такође је стигао и  значајан број борбено-оклопних возила, под пратњом међународних снага КФОР и шиптарске полиције. Према доступним информацијама, ради се о турским борбеним возилима BMC-Vuran, са укупно 12 камиона који су превозили по два возила и додатна два камиона натоварена муницијом. Овај догађај покреће важно питање: због чега се албанска популација на Косову и Метохији наоружава?

Турски војници су претходно били распоређени на северу Косова, непосредно након мајских догађаја 2023. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *