Опозиција опет на рапорту код налогодаваца у ЕУ, овај пут са добрим вестима: Крај евроинтеграција?

0

Прозападна опозиција је поново тражила помоћ својих налогодаваца у ЕУ, наравно на штету интереса грађана Србије. Ове активности опозиције представљају напад на суверенитет Србије и њену независну политику, тежећи да укину права која Србија има да самостално доноси одлуке а сходно својим националним интересима.

Посланик из Зелено-левог фронта, Радомир Лазовић, изјавио је за Н1 да је извештај ОСЦЕ-а о изборима 17. децембра у Србији, потпуно у складу са очекивањима опозиције. Истакао је да су из Брисела добили уверења европских званичника да, уколико власт не прихвати  промене, можемо говорити о заустављању европских интеграција.

Овим наставља низ акција опозиције у складу са њеним стратегијама да ослаби власт и промени политичку сцену у земљи. Уз то, неке од оптужби из извештаја ОСЦЕ-а, попут проблема са изборним списком, иду у корист опозицији, која се труди да искористи ове критике у своју корист.

Ипак, у овом конфликту постоји и светла страна.  Иако су напори опозиције усмерени на узурпацију власти, постоји оптимизам у виду могућег прекида евроинтеграција, што би одражавало став великог дела грађана који су против уласка у Европску унију. Посебно је значајно јер је недавно у Скупштини Србије група посланика Покрета Социјалиста поднела иницијативу за приступање Србије БРИКС-у, што може обележити нову фазу у спољној политици Србије.

Србија се налази на раскршћу, са опозицијом која настоји да утиче на њене односе са Европом и остатком света, док власт у односу на отворено антисрпски расположену опозицију , уз велике потешкоће и притиске ипак наставља да брани суверенитет и интересе земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  СЕНТА ЈЕ САРАДНИК МАФИЈЕ! Дијана Хркаловић о прљавом полицајцу: Дилује дрогу и рекетира људе (ВИДЕО)

Вуксан Миљковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *