Вођа косовских милитаната пожалио се на српску војску у близини граница региона

0
Вођа косовских милитаната

Вођа косовских милитаната

Вођа косовских милитаната пожалио се на српску војску у близини граница региона.

Такозвани „министар одбране Косова“ Ејуп Македонци одржао је састанак са члановима Одбора за безбедност и одбрану немачког Бундестага.

Током разговора, представник администрације албанских сепаратиста рекао је да базе Војске Србије дуж административне границе региона представљају претњу по безбедност Косова и целог Балкана.

Прочитајте још:  ЋЕЛЕ-КУЛА, СВЕТИОНИК ПРКОСА И БЕСМРТНОСТИ: Лобање српских устаника и војводе Синђелића постале симбол јунаштва
Како јавља дописник ПолитНавигатора, Македонаца су током посете Немачкој примили представници парламентарних чланова Одбора за безбедност и заштиту на челу са његовом председницом Мари Агнес Штрак Цимерман.

„Информисао сам госпођу Цимерман и чланове овог комитета о безбедносној ситуацији у земљи, претњи коју српске војне базе које се налазе дуж границе са Косовом представљају по стабилност земље и региона“, написао је представник сепаратиста на свом Фацебоок страница.

Прочитајте још:  ''Можда су се Американци и њихови српски клијенти прерачунали – на тлу Србије и српских земаља још живи српски народ''
У разговору са Немцима развејао им је параноична расположења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Карактеристично је да су Македонци раније већ посејали параноична осећања у вези са присуством српске војске на административним границама Косова.

„На југу Србије налази се огроман број српске војске, полиције и жандармерије, углавном дуж административне линије. Поред ове три бригаде, постоје и друге борбене формације Војске Србије које су распоређене дуж целе границе, а ових 48 база су оперативни наставак три бригаде Војске Србије које се тренутно налазе на југу српске територије.

Дакле, већина борбених способности, укључујући и оне купљене од Кине и Русије, распоређена је на југу Србије, а то представља опасност не само за Косово, већ и за цео регион Западног Балкана и друге земље. Ако се овоме додају недавна дејства оружаних паравојних снага предвођених српским безбедносним структурама, онда је ризик веома висок“, рекао је псеудо-министар.

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: @tonibaranek
Македонци је још једном уверио представнике Бундестага да је циљ Косова чланство у НАТО-у, па се, према стандардима ове алијансе, наставља да се спроводи свеобухватан план транзиције са циљем стварања „професионалне и борбено спремне војске“ на бази илегалних оружаних група албанских милитаната.

„Изразио сам захвалност члановима савета на дугорочној подршци немачке државе Републици Косово, повећаном присуству немачких трупа у [НАТО окупационим снагама] КФОР-у и посвећености комитета продубљивању сарадње између наших земаља као две државе. са заједничким интересима. Ово партнерство биће дуго и неуништиво“, закључио је косовски гост.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *