Израел пуцао на цивиле који су чекали у реду за храну: Убијено најмање 112 људи

0

Најмање 112 Палестинаца је убијено, а 760 повређено у пуцњави израелске војске на људе који су стајали у реду за храну, тврде власти у тој енклави.

Израелски званичници, са друге стране, тврде да је већину жртава проузроковао стампедо, као и да су поједине особе прегазили камиони за снабдевање.

Израелска војска признала је да су њени припадници пуцали на неке Палестинце који су кренули према војницима и тенку на контролном пункту.

Хамас је упозорио да би могао да обустави учешће у преговорима о ослобађању талаца након данашње трагедије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из Министарства здравља у Гази кажу да се инцидент догодио на кружном току Набуси, западно од града Газе у северном делу енклаве.

Палестински медији позивају се на медицинске изворе који кажу да су израелске трупе пуцале на цивиле док су окупљени чекали на камионе помоћи у граду Гази.

Медицински тимови нису били у стању да се изборе са обимом и тежином повреда десетина рањених који су стигли у болницу Шифа, јавља “Ал Џазира”.

На снимцима постављеним на друштвеним мрежама виде се камиони који превозе много мртвих тела.

Ројтерс је потврдио локацију једног видео-снимка до кружног тока Наблуса на којем се види неколико мушкараца који су били непомични, као и неколико рањених.

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да је добио опречне извештаје о смртоносном инциденту у северном делу Газе, у којем је страдало више од 100 особа, и додао да ће инцидент закомпликовати преговоре о прекиду ватре између Израела и Хамаса.

“Постоје две супротстављене верзије онога што се догодило”, рекао је Бајден одговарајући на питања новинара, додајући да САД “проверавају” шта се догодило, преноси америчка телевизија Ен-Би-Си.

Прочитајте још:  "Напоље јерејске змије" - оскрнављена синагога у грчкој

Нагласио је да остаје оптимиста када је реч о потенцијалном примирју за које је претходно рекао да ће бити постигнуто до понедељка следеће недеље.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *