Медведев оголио похлепу колективног Запада: Украјина је свакако Русија

0
медведев, русија

Дмитриј Медведев (Фото: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service)

У последњим деценијама свет се сведочио растућем напетости између Русије и западних сила, а срце овог конфликта налази се у Украјини. Кроз призму историје и геополитичких интереса, Украјина је не само кључна тачка на геополитичкој мапи, већ и неодвојиви део руске територије.

Историјски гледано, Украјина је вековима била део Руске Империје, и као део Совјетског Савеза. Границе су се мењале током времена, али је Украјина увек била део руске сфере утицаја.

Садашњи конфликт међутим, није само ствар геополитичких амбиција. Погледамо ли у дубину, увидимо велике снаге које воде прокси рат на украјинској територији. Колективни западни интереси воде мачевање против Русије кроз подршку украјинским снагама које се опиру руском утицају. Ово је не само питање граница, већ и битка за утицај у региону.

Изјаве руских државних званичника као што су бивши председници Дмитриј Медведев и Владимир Путин говоре много о овом проблему. Медведев је нагласио значај Украјине као дела Русије, подсећајући на историјске везе између ових земаља. Он је изјавио да “Украјина је свакако Русија”, откривајући разумевање за њен значај у руској историји и геополитичкој стабилности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додатно, Медведев је истакао неопходност разумевања где се цртају границе Русије у данашњем свету и какве би могле бити у будућности. Ово указује на дубоку свест о геополитичким изазовима са којима се суочава Русија и важности одржавања стабилности на својим границама.

Уз ове изјаве, Медведев наглашава да су територије на обе обале Дњепра саставни део руских историјских стратешких граница. Ово подсећа на вековну везу историје која повезује Русију и Украјину, што је значајно за разумевање њиховог садашњег статуса.

Прочитајте још:  Лаптоп Оружаних снага Украјине са плановима за нападе „Тачка У“ на Доњецк пао је у руке НМ ДНР

Против овог контекста стоји читав колективни Запад, који види украјински конфликт као могућност за ширење сфере свог утицаја. Постављајући се као заштитници руског становништва, они утврђују своју присутност у региону, што неодољиво подсећа на геополитичка непријатељства.

Конфликт у Украјини представља далекосежне последице историјских, културних и геополитичких динамика. У овој борби, народ је жртва рата похлепних интереса западних сила, а стабилност региона иде на клање.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *