У Новом Саду се противе изградњи православне цркве, док окултне секте немилосрдно убијају људе!

0
цркве

foto: FB/Dragan Gojić

Вође опозиције, на челу са личностима повезаним са Ђиласовом опозицијом, нашле су се у средишту контроверзе због јавног отпора против планова за изградњу нове цркве на популарној локацији код Штранда.

Нови Сад, познат као мултикултурални центар у којем живи скоро 30 националности, нашао се у средишту контроверзе која превазилази обично урбанистичко питање. Планирана изградња православне цркве код Штранда изазвала је отпор грађана предвођених НВО које се по правилу финансирају од страних амбасада, узбуњујући јавност и отварајући бројна питања о националном идентитету и толеранцији.

Посебно је интересантно да исти ови протестанти немају ништа против изградње других верских објеката, попут џамија, или раст различитих секти. Већ се примењују двоструки стандарди  када је у питању изградња верских објеката, посебно када су у питању православне цркве које представљају корене и душу српског народа.

Трагедија која потреса град

Све ово добија још једну димензију у светлу скорашње трагедије која је потресла Нови Сад: читава породица, отац и мајка, извршили су самоубиство након што су убили своје двоје деце од 1 и 3 године. Истрага је открила да су били припадници окултне секте, што баца сенку на расправу о верским објектима и потреби за духовном сигурношћу у заједници.

Нови Сад је одувек био пример коегзистенције и међусобног поштовања различитих националности и вера. Србија, као држава, има дугу традицију поштовања и заштите верских објеката свих заједница. Иронично, сада се чини да су управо странци међу најгласнијима у борби против изградње нове православне цркве, која је симбол српске духовности и националног идентитета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Протест у Београду испред амбасаде Црне Горе: "Мило, шиптаре, не дамо ти светиње"

На последњем одржаном протесту против планиране изградње православне цркве учесници су носили  погрдне пароле упућене православљу и његовим верницима, а посебно место на скупу је имала и застава “независне Војводине”. Још упадљивије је то што ове поруке нису долазиле само од атеиста, већ и од припадника других вероисповести, чинећи овај протест не само борбом за урбане просторе већ и ареном за изражавање дубоких идеолошких и верских разлика.

Теодора Ивановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *