Бранитељи отаџбине против НАТО: Генерал Лазаревић и непоколебиве жртве српских војника за слободу

1

Генерал Владимир Лазаревић

Заборав је најтежи злочин према потомцима и према прецима. Ова мисао водиља је основа за сећање на трагичне догађаје који су обележили крај двадесетог века у Србији. Генерал Владимир Лазаревић, бивши командант Приштинског корпуса, у интервјуу за “Вечерње новости”, подсетио је на значај обележавања четврт века од НАТО агресије 1999. године, која је оставила дубоке ране на српском народу и држави.

Генерал Лазаревић, као сведок и учесник тих догађаја, истиче улогу ветерана у чувању сећања на прошлост и подсећа на обавезу да се историја не заборави. Његове речи су апел за јединство и заједничко деловање у циљу одржавања сећања на жртве и науке из прошлости.

 

Током рата на Косову и Метохији, Лазаревић је био на челу војника који су се суочили са тешким изазовима и опасностима. Говорећи о том периоду, генерал осврће се на тешке последице агресије, укључујући здравствене проблеме војника изложених уранијуму. Његова изјава о потреби за правдом и отпором према забораву је снажан позив за акцију.

“Био сам на челу 500 војника из Корпуса”, рекао је Лазаревић, “који су одлазили на редован скрининг на ВМА, да би после неколико година то волшебно било заустављено из врха тадашње државе. Погледајте шта је остало од Малчанског одреда Друге пешадијске бригаде, која је била засута уранијумом.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Генерал Лазаревић је постао симбол отпора и борбе за истину. Његова преданост одбрани земље и народа, упркос личним жртвама и изазовима са којима се суочио, укључујући и суђење у Хагу, показује дубоку посвећеност вредностима и принципима за које се борио.

Прочитајте још:  Власти у Србији, настале после петооктобарских промена, суспендовале су пресуду Окружног суда против Солане и осталих лидера земаља учесница агресије

“Питао сам председника Владе само једно: Шта ће добити Србија ако ја одем на голготу, а он је казао да ћемо добити Споразум о придруживању ЕУ, да ће нам олакшати стисак око Космета` и да ћу ова одлука `утицати` да се и други предају.”

Генерал Владимир Лазаревић поделио је дубока осећања о свом искуству и суочавању са судбином, наглашавајући мир који је пронашао упркос неправедној осуди. Његова способност да остане сталожен, чак и када је његова држава испоручила њега и председника као жртве међународног права, илуструје његову посвећеност и идентитет. Лазаревић такође издваја хуманитарне напоре српске војске током конфликта на Косову, укључујући заштиту цивила и помоћ несрпском становништву, истичући моралну и етичку димензију својих војних акција.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бранитељи отаџбине против НАТО: Генерал Лазаревић и непоколебиве жртве српских војника за слободу

  1. Моја ОТАЏБИНА је РЕПУБЛИКА СРБСКА КРАЈИНА а не Социјалистичка Република Србија.
    Генерал би МОРАО знати да је прва НАША територија коју је NATO бомбардовао била територија РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ КРАЈИНЕ.
    Ово , шта генерал покушава , је половично рјешавање свих проблема нашег народа у ЧИТАВОМ прошлом вјеку и на трагу је “братство-јединственог” умањивања свих наших жртава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *