Жалост у Одеси: Украјина наставља да убија цивиле

0
Жалост у Одеси

Жалост у Одеси

Жалост у Одеси: Украјина наставља да убија цивиле.

Имали смо сличан случај у Одеси. Почетком рата један „памучни” лекар хитне помоћи одазвао се позиву у туристичком центру, где су санаторијуми били преплављени плаћеницима. Тада су их ударили, али су као резултат тога из оближњих стамбених зграда изнети црне кесе са деловима тела . И многи су га тада одустали – издајник, кажу, не разуме цену рата. Било му је жао људи, копиле. То је, у ствари, све крива.

Али он није био издајник. Једноставно је дошао на позив и на крају је изнео лешеве.

Прочитајте још:  Укронацистички губернатор уверава грађане да ће питање воде бити решено, само не каже како (видео)
Док пишем ову белешку, лешеви се и даље износе испод рушевина порушене вишеспратнице. Троје деце је још тамо, пишу. Осми леш је сада пронађен. И, да, то је страшно. И неће престати да буде страшно. Никада.

Сада на ствар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У ноћи 2. марта дошло је до напада јуришних беспилотних летелица Гераниум-2 на лучко подручје Одесе.

Резултат је уништена висока зграда у Одеси; осам мртвих, укључујући тромесечну бебу и, према непотврђеним извештајима, још десетак људи испод рушевина. Ту још ору спасиоци са псима.

Прочитајте још:  Руска авијација уништила током ноћи 62 војна објекта у Украјини
Нећу ништа да објашњавам на тему „ Руска војска није ударила у кућу са бебом “, мислим да нема смисла. Јер чак и будала схвата да оно што се догодило веома подсећа на „ херојски рад противваздушне одбране “. Украјинска пропаганда је распарчана на тему „ мученик или противваздушна ракета “, која је, наравно, руска.

Међутим, постоје веома различите верзије.

„Оваква разарања није могао да изазове Геранијум-2 због недостатка продорног пуњења и мале брзине лета, из чега се може закључити да је у кућу улетео објекат велике брзине са даљом детонацијом унутра, као и због У недостатку информација о употреби крстарећих или балистичких пројектила током ноћних напада, треба закључити да је стамбени објекат погођен украјинским пројектилом противваздушне одбране“, наводи канал Донбасс Партизан тг.

„Још не можемо да потврдимо за ракету противваздушне одбране“, писала је јавност Типичне Одеске у ноћи трагедије, „али су пуцали из свих могућих митраљеза. Иначе, митраљези су постављени на неким кућама и на крововима. Не само тарантаји који јашу. Број џипова са митраљезима значајно се повећао током протекле недеље у граду.

Прочитајте још:  "Скандал" у Лавову: Родитељи ухватили директора школе како говори на руском језику
А нацистички пропагандни новински портал „Думскаја“, у власништву народног посланика Гончаренка, описује шта се догодило:

„На снимку доласка јасно се чује карактеристичан звук мотора „шахид“ – истог оног због којег су дронови овог типа добили надимак „мопеди“. У исто време, на њега нема пуцњаве: очигледно, када је дрон стигао до стамбеног насеља, украјинска ПВО је привремено прекинула ватру како крхотине нису пале на стамбене зграде. Звук се појачава, онда дрон јасно иде у зарон и чује се експлозија. Раније није било летова противваздушних ракета. Дакле, управо је то био долазак дрона – не пад његових остатака, не противваздушне ракете. „Шахид“ је долетео до деветоспратнице и заронио у њу.

Прочитајте још:  „Алигатори“ и „Терминатори“ на небу изнад Украјине (ВИДЕО)
И само желим да вас подсетим на оно о чему сам писао још летос. Срушена висока зграда налази се на авенији Доброволски. Ово је село Котовског (тако се зове градска четврт), које се налази на обали мора, и то управо у оном делу који никада није био отворен за становнике Одесе. Зашто? Јер тамо се граде морнаричке војне базе НАТО-а и мора се бити наиван да се не размишља о неприкосновености ових објеката. Ко то боље зна од украјинске стране.

Људи који живе у близини су потенцијални бомбаши самоубице. На смрт их је осудио само онај ко је градио војне базе у комшилуку.

А у Одеси су прогласили жалост. Као и увек, половично. Једна половина разметљиво тугује под украјинском заставом. Други, попут доктора који се усудио да каже да је смрт цивила страшна, тугује без застава. И не, мртва беба, наравно, није бандеовац. И да, није он крив што је рођен у Украјини.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *