Несаломиви дух: Невероватна прича једне мајке која је осветила убиство своје ћерке!

0

Несаломиви дух: Невероватна прича једне мајке која је осветила убиство своје ћерке!

Мексико, земља сунца, богате културе и историје, на жалост, позната је и по великом броју киднаповања која дуго времена плану над њом као мрачан облак. У јануару 2012. године, трагедија је погодила породицу Родригез када је двадесетогодишња Карен Родригез отета у бруталној акцији бандита који су јој пресрели аутомобил. Тек након 20 месеци, породица је добила трагичне вести – пронађени су њени остаци.

Но, ово није само прича о трагедији и губитку. Ово је прича о несаломљивом духу једне мајке, Миријам Родригез, која је одлучила да узме правду у своје руке. Разочарана неефикасношћу и апатијом власти и полиције који нису предузели потребне кораке иако су имали претпоставке о умешаности одређеног нарко картела, Миријам је кренула у сопствену истрагу.

Преображај Миријам Родригез из жалосне мајке у непоколебљивог осветника био је истовремено инспиративан и застрашујућ. Променила је изглед, ошишала и офарбала косу, а прерушавала се у различите ликове – од анкетара до здравствене раднице. Својом интелигенцијом и храброшћу успела је да инфилтрира у саму банду, приближи се њиховим породицама и сакупи важне информације.

Њена одлучност довела је до првог великог пробоја када је пронашла члана банде одговорног за смрт њене ћерке близу мексичко-америчке границе. Са пиштољем у руци, Миријам је успела да га задржи док није дошла полиција, што је био тек почетак њене трогодишње истраге која је резултирала хапшењем десеторице чланова банде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, ова прича нема срећан крај. Миријам Родригез је 2017. године убијена испред своје куће на Дан мајки, што је био очигледан знак освете картела. Њена смрт изазвала је протесте широм Мексика и послала јаку поруку о последицама борбе против организованог криминала.

Прочитајте још:  Градоначелник малог мексичког града Сан Педра Хуамелуле, у вековима старом ритуалу, оженио се - алигатором

Упркос свему, Миријам Родригез остаће запамћена као херој у свом граду Сан Фернанду и широм света. Њена борба надахнула је многе и показала је да је љубав мајке и потрага за правдом моћнија од било које опасности коју носи са собом борба против нарко картела. Полицајац који је водио истрагу изјавио је да никада није видео толику одважност и интелигенцију код једне особе, што је доказ да и у најтежим временима, људски дух може да тријумфује.

Вуксан Миљковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *