Разговор са Светозаром Радишићем: Забрањена истина о НАТО агресији и тајни планови за Србију у сенци светске завере!

2

др Светозар Радишић

У тренуцима када се свет суочава са бројним безбедносним изазовима, од експанзије нових облика ратовања до преиспитивања улоге националних држава у глобалном поретку,др Светозар Радишић је поделио своја размишљања о томе како Србија може да научи из искустава прошлости и како да се позиционира у будућим међународним односима.

Његова анализа последица НАТО интервенције на Балкану, као и увида у експерименте са новим облицима ратовања, открива дубље слојеве утицаја колективног Запада на регион и свет. Радишић разматра шта Србија може да научи из ових искустава и како она може да утиче на њену будућу одбрамбену и спољнополитичку стратегију, са посебним освртом на нове глобалне безбедносне изазове.

Доста сте се бавили анализом последица НАТО интервенције на Балкану и експериментима са новим облицима ратовања које је колективни Запад спроводио пре свега над нама, а затим и на Блиском истоку, које лекције мислите да Србија може да научи из ових искустава? Како ова искуства могу да утичу на њену одбрамбену и спољнополитичку стратегију у будућности, посебно у светлу нових глобалних сигурносних изазова?

Нажалост, изгледа да сам ја највише научио анализом НАТО агресије и последица те агресије. Научио сам да то није урадио Запад. Јер, Запад није организација, нити се може организовати тако да доноси одлуке о свом ширењу и начину свог ширења. Иза агресије стоје тзв. елите, којима је због мамонистичког приступа животу у интересу пљачкање преосталих ресурса на Земљи. У физичкој сфери се тај Запад може свести на земље „Квинте“ (САД, Велика Британија, Француска, Немачка и Италија), а у метафизичкој на језуитско-вавилонско-хананску елиту. Да та елита постоји, сведоче бројни симболи, које не крију.

Мислим на зграду Европског парламента у Стразбуру, заставу Европске уније и обелиске распрострањене по највећим и најважнијим масонским градовима света. Уз то ту су „црни“ и „бели“ папа, са својим изопаченицима у виду луциферијанаца и следбеника Ахримана, Сората и Асуре. Када све ово разобличите, можете да предвиђате будућност Косова и Метохије, Србије, Балкана, Европе и света и можда све ближи крај „пете расе“. Србија не може ништа да научи. Проблем је што у новинарском свету Запад може да учи, Србија може да учи. Не. Срби би могли да уче, када би их неко учио. Не постоји у Србији ни једна институција која би учила свој народ. На пример, у Србији није дозвољено да се пише и говори о агресији. Мислим на то да власт у Србији не спомиње агресију, те да агресије нема у убеницима, чак ни у уџбеницима историје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мислим и на то да је окупатор одлучио да подсећа Србе на рат тако што чува рушевине у центру Београда и да је поставио Америчку амбасаду у круг дворова на Дедињу. Четврт века лицемерног подсећања. Па двојац Бајден-Хил као зачин Ц. Јер, су доказани србомрсци. Када се не описују у историји такви догађаји, у којима је најјача војна сила у историји (више од 17 војно најјачих земаља света са савезницима) напала, без одобрења и без иједног вета у Савету безбедности, све беспомоћнији српски народ, како се замишљају историје – колико су све до сада записане истините, будући да „победници пишу историју“? Српски народ после агресије НАТО-а 1999. године нема своја искуства из којих би иасрпљивао поуке за одбрамбену и спољнополитичку стратегију у будућности. То не дозвољава окупатор, а српски сарадници окупатора сматрају да су опасни људи који подсећају на агресију. Стога, за нове глобалне сигурносне изазове Србија није спремна. Нема своју филозофију, политику, стратегију и доктрину одбране, па је то основн разлог што не постоји одговарајућа регилатива и пракса припрема припрема за рат. Нажалост, људи који предводе одбрамбени систем у Србији, нити знају где живе, нити шта је сведимензионална одбрана. Уосталом, треба упоредити изјаве политичара у Србији у вези са независношћу и неутралношћу Србије са називима доктората са темом агресија НАТО-а на СРЈ, затим називе заједничких вежби Војске Србије и НАТО-а, и коначно са војним мисијама после 5. октобра 2000. године. У слободној земљи, после агресије на њу, били би пријављени бројни магистерски радови и докторати на Војној академији, Факултету политичких наука и Факултету безбедности у вези са тек претрпљеном агресијом. Ово што раде напредњаци и њихова наводна опозиција само подсећа на изречену истину да српска власт хода по танкој жици на 400 метара висине, без заштитне мреже испод себе.

Прочитајте још:  Немачка губи своју индустрију

Који кораци би, по вашем мишљењу, требало да се предузму како би Србија заштитила своје интересе и истовремено допринела стабилности и миру у региону?

Наши основни проблеми су незнање, неорганизованост и недостатак мудрости. То је немогуће надоместити у постојећим околностима са постојећим кадровима који се нуде на војно-политичкој сцени. Народ не зна за друге, а ови нису свесни свог недовољног знања и своје немоћи. Тај проблем подсећа на непостојање васпитаних васпитачица. Очекивати препород у Србији, након вековних пропуста и практичног свођења на „Београдски пашалук“ је „немогућа мисија“. О том феномену сам писао у књизи „Срби осуђени на победу“. У ствари у књизи која би требало да нас научи како да освојимо слободу. У садашњем стању Србија је попут сувог листа на ветру, који има име „земље Квинте“, а посматрају нас Русија и Кина. Остали су недовољно заинтересовани навијачи. Заштита сопствених интереса и допринос стабилности било где у свету, спадају у празне фразе. Те фразе су настале после успостављања тзв. новог светског поретка 1989. године, када је свим државама света ускраћен суверенитет.

Како видите повезаност између текућих сукоба у Гази и Украјини у смислу геополитичких стратегија и интереса великих сила? Које су паралеле и разлике у међународним одговорима на ове кризе, и који епилог свега ће бити?

Заједнички садржалац су земље „Квинте“ и нескривено понашање челника администрација САД, Велике Британије, Француске и Немачке, уз нешто мању улогу Италије. Сви потези су давно планирани и за зналце предвидљиви и провидни. Већина операција после Другог светског рата припадају „операцијама под лажном заставом“. Нажалост по Србе, они су све време сведочили да је систем „великог брата“ безидејан и лако препознатљив. Можда је то основни разлог што политичари на сцени и обичним људима, не само аналитичарима, делују приглупо. Људи се чуде изборима у најважнијим земљама света, на којима се бирају и подржавају изопаченици и болесници. Епилог је јасан – планета, уколико се ништа посебно не догоди, срља у суноврат и катаклизму. Не постоји ниједан ваљан разлог да се то не догоди. Треба се само осврнути око себе и схватићемо да они које зовемо „они“, нису никакви они – то смо ми. Сво зло које се нагомилало је наше зло. Толико лажи које сачовека појединачно. држе људске душе не може да издржи ниједна истина. Људски род је заслужио баш овакву стварност. То се односи на планету, све земље света, на сваки народ појединачно и на сваког човека појединачно. За сада, највероватнији епилог је самоубилачки нуклеарни рат.

Прочитајте још:  Шиптари опет прете: Спремни смо за рат борићемо се за Ниш и Санџак

Колико, по вашем мишљењу, промене на челу Сједињених Америчких Држава могу да утичу на геополитичку ситуацију у свету? Да ли сматрате да постоји суштинска разлика у спољној политици између различитих администрација или је континуитет интереса и стратегија превладавајући?

Све сте рекли својом стрепњом. Администрације у Сједињеним Државама се суштински не разликују. Основни проблем који проистиче из клацкалице после наводних избора нису ликови (глумци) који ће доминирати на политичкој сцени, већ истина да ће председника бирати група „Билдерберг“, а не америчка необразована нација у давно препознатој антиисторијској „формула држави“. Избор новог или старог председника САД ће само показати шта су наумили са својим марионетама они који држе конце у својим рукама. Била би велика срећа за људски род, када би та „елита“ била скуп нормалних, условно умних људи. Да постоји један уман свет би то и знао, препознао и осетио. Једино што је лако уочити да Сједињеним Државама владају изопачени мамонисти, којима је долар важнији од свега, а на њихову несрећу очевидно нису свесни постојања „Плана Ноема“. Самоуништење света, могуће је тек након самоуништења Сједињених Држава. Те праволинијске државе наводно шире по свету своју узорну демократију, а не дозвољавају свету да им помене да свој статус велесиле не дугује само економској предузимљивости него и војним акцијама. Уосталом, познато је да су Сједињене Државе 1846. године напале Мексико и отеле му Калифорнију, Неваду, Јуту, Аризону, Њу Мексико и делове Колорада, Канзаса, Вајоминга и Оклахоме. Тада је потврђена и претходна анексија Тексаса… Бити на страни пљачкаша, не приличи честитим људима.

Имајући у виду различите теорије завере које су се појавиле током пандемије и у контексту „Контроле универзалног ума“, како оцењујете утицај теорија завере на друштвене односе и политичке одлуке? Да ли сматрате да оне имају стварни утицај на глобалне политичке и друштвене трендове или су више израз општег незадовољства и тражења одговора у несигурним временима?

Ми смо у ЈНА имали научне скупове на којима смо говорили о теми „Теорија завере и политика одбране“. Дакле, та тема је много старија од времена тзв. пандемије Ковид-19. Плаћени мајстори за манипулације, псеудоеволуцију и бестијализацију својих потенцијалних противника успешно користе синтагму „теорија завере“ не би ли Кроулијеве будале удаљили од својих наума, подвала, обмана, лажи, „операција под лажном заставом“ и „Овертоновог позора“ чији је исход „кувана жаба“. Нажалост, у Србији су улогу у замагљивању стварности добили многи појединци (новинари, политичари, правници, филозофи…) и организације настале на основу Агенде ОУН за успостављање „новог светског поретка“ (копорације, невладине организације, миротворачки покрети, секте, фондације, агенције, странке…). Незадовољством људи најбоље манипулишу наведене организације, па је исход незадовољстава лако предвидети. У Србији је било лако уочити како ће се завршити лажно незадовољство због убијања недужне деце у мају 2023. године. У позадини борбе против насиља, била је борба за власт позиције и опозиције, а ментор су опет земље „Квинте“. Садашња несигурна времена су наслућена и наговештена у књизи Роберта У. Аиреса „Несигурна сутрашњица“ коју је објавио „Римски клуб“ 1981. године.

Прочитајте још:  Замењен натпис на споменику српским жртвама у логору Маутхаузен

Обзиром на ваше разматрање „америчког сна“ и његовог утицаја на међународне односе, који су, по вашем мишљењу, највећи изазови са којима се суочава глобална заједница у покушају да оствари баланс између националних интереса и универзалних вредности?

Универзалне вредности су сведене на политичке флоскуле. Више нико не помиње и „амерички сан“, ни „америчку демократију“. Све то делује старомодно и излизано. Стварност је врста моде, који креирају изопаченици. Девојке и младићи су надувани, истетовирани, избушени, са минђушама, незнабошци незаинтересовани за сутрашњицу, децу и унуке, под дрогом и алкохолом, певају, пентрају се и плешу окружени ратовима које не примећују. Нема ту места за универзалне вредности, нити за цивилизацијска постигнућа. Делује да постоји сукоб између уског националног и широког универзалног приступа, само зато што владају глобалисти. Вредности су раније потицале из породице и народа, а сада су они најугроженији, будући да су атеисти својим „великим праском“ обесмислили сврху и смисао људског живота, а камоли сврху свега створеног.

Узимајући у обзир вашу анализу о геополитичким тензијама и потенцијалу за ескалацију у трећи светски рат, које превентивне мере и стратегије предлажете за Србију и међународну заједницу како би се ублажили ризици и да ли је уопште могуће да бар једном будемо изостављени из тих глобалних сукоба?

Када би то могло да се догоди, негирала би се суштина Једног. Сви смо ми Једно. Све што се Србима и Србији догодило кроз историју је последица тога што су сви светски и свемирски процеси умрежени. Душе су умрежене емоцијама и мислима. Постоји само један излаз из стања у којем се налази „пета раса“, а то је пут ка интегритету, истини и освешћивању. Ако се људи освесте, а то није немогуће, све ће се према космичком закону „критичне масе“ аутоматски довести у ред, а то значи да ће људи досегнути доброту и слободу учећи се истини и љубави.

Разговарала: Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Разговор са Светозаром Радишићем: Забрањена истина о НАТО агресији и тајни планови за Србију у сенци светске завере!

  1. Овај и даље велича JNA која је издала републику СРБску Крајину и предала је усташам.
    Било би добро да објасни јавности систем службеног оцјењивања у JNA по којем се напредовало и довивало привилегије.
    И за крај , какве он везе има са неколико Рдишића који су били старији од њега а имали високе чинове у JNA као и да појасни своје поријекло. Или ће , као бивши министар Ратко Дмитровић , заборавити своје поријекло па се сјетити да води давно поријекло са КосМета како би се лакше одрекао Крајине?

  2. Сорат (хебрејски: סורת) је окултно име сунчевог демона, који је уједно и земаљски демон, који спречава будуће поновно уједињење земље са сунцем, и трајно везује људе за земаљско и физичко. Он је звер са два рога која се помиње у Јовановој апокалипси, чије се име помиње само шифровано бројем звери – 666.

    Сорат је резултат броја 666 на хебрејском:
    666=60+6+600: 60=Самех; 6= Ресцх; 600= 200+400 или 200=Далет ен 400=Тау.

    Једна од његових тајни лежи и у „броју звери“, 666, такође „броју човека“. Према арамејском окултном учењу, цифру треба читати овако: 400, 200, 6, 60. Ове четири фигуре су представљене хебрејским словима тау, ресх, вау и самецх. Хебрејско писмо се чита с десна на лево.

    „Сорат као сунчев демон, као Антихрист, у почетку тежи да уништи дело Христово, да угаси његова дела за човечанство. (…) У односу на човека, његова намера је да … човек не прихвати Христов импулс и тиме да застане у развоју личности.

    Парализа мишљења, физикализација осећања и успављивање воље су његове основне намере. Сорат жели да људски его учини неупотребљивим за виши развој, и то постиже разним врстама дивљих страсти и зависности (Асуре), расизмом и злоупотребом савремене науке у њеним деструктивним појавама.
    Даље, људска бића у даљем развоју треба да буду препуштена својеврсној анимализацији, како би здрав живот у нормалном физичком телу постао немогућ.

    Штавише, постоји и удар звери сваких 666 година на Земљи. Позивање се даје на:
    око 666. године и Академија Гондишапура у Персији
    око 1332. године – спаљивање витезова темплара
    око 1998

    Сорат људи (1924-09-12-ГА346) Сорат ће се појавити у великом броју људи као биће које ће их запоседнути.. неће се моћи поверовати да су они заиста људска бића. Споља .. биће интензивне, снажне природе са жестоким цртама лица и деструктивним бесом у својим емоцијама; имаће лице у коме ће се споља видети нека врста лица звери. Соратски људи ће .. не само исмевати духовне ствари, — они ће се борити против тога на најстрашнији начин и желеће да их оборе.

    Рудолф Штајнер о Сорату „…Сорат људи ће се не само на најстрашнији начин ругати свему, већ ће хтети да се боре против тога и гурну у блато све што је духовне природе. … Зато је толико важно да све што може да тежи духовности то и чини. Јер оно што се противи духовности биће ту. Антидуховно не функционише од слободне воље, да тако кажем, већ је нагонски детерминисано. Ово нагонски детерминисано иде значи дотле, да ће Сорат на крају овог века поново бити слободан…”

    Зато је толико важно да све што може да тежи духовности то и чини
    Зато је толико важно да све што може да тежи духовности то и чини
    Зато је толико важно да све што може да тежи духовности то и чини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *