Руси осмислили нову меру за подстицај рађања: И мушкарци који студирају, ако добију дете прелазе на буџет!

0
беба, родитеља

(Фото: Shutterstock)

У покушају да се одговори на лошу демографску ситуацију и суочи са растућим трошковима рађања деце, Државна дума предложила је нови меру за подстицање рађања: пребацивање студената који постану очеви на буџет. Ова мера има за циљ да олакша финансијски терет за младе породице и да подстакне студенте на заснивање породице у раном животном добу.

Демографска ситуација у земљи је већ дуже време забрињавајућа, са сталним падом стопе наталитета и старењем популације. Овакви трендови представљају значајан изазов за будући економски и социјални развој.

Један од главних фактора који утичу на одлуку о рађању деце јесу финансијски изазови. Трошкови подизања детета расту, а млади људи, посебно студенти, често се налазе у ситуацији где морају да балансирају између образовања, рада и породичног живота. Предлог Државне думе има за циљ да ублажи ове изазове тако што ће студентима који постану родитељи омогућити да се пребаце на буџет, тј. да имају обезбеђено финансирање свог студирања од стране државе.

Оваква мера може послужити као значајан подстицај за студенте да размишљају о заснивању породице током студија. Поред директне финансијске подршке, она такође шаље поруку да друштво цени и подржава одлуке младих људи да формирају породице, што може допринети позитивној промени у друштвеним нормама и вредностима везаним за рађање и родитељство.

Софија Марић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *