Русија би могла блокирати Википедију

1
Русија би могла блокирати Википедију

Русија би могла блокирати Википедију

Русија би могла блокирати Википедију.

Популарни претраживач може бити блокиран у Руској Федерацији према новом закону о забрани популаризације ВПН-а. Ово је саопштио заменик председника Комитета Државне думе за информативну политику Антон Горелкин на свом Телеграм каналу, пишу РИА Новости .

„Колеге из Руниверсалиса су потпуно у праву што скрећу пажњу на постојање целог вики чланка који не само да описује начине да се заобиђе блокирање, већ и снажно препоручује корисницима да их користе“, приметио је он.

Према речима парламентараца, регулатор и даље има низ потраживања, од којих су многе већ пресуђене, а постоји и законски основ за блокирање Википедије.

Прочитајте још:  Запад види Украјину као источноевропски Израел
Истовремено, како је нагласио Антон Горелкин, важно је да то не изазива „озбиљну нелагодност“ код корисника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Мета у чијем саставу се налазе Фејсбук и Инстаграм блокирана је у Русији од почетка СВО. Захваљујући ВПН-овима ова блокада се често избегава међутим, руске власти су најавиле да ће увести забрану и ВПН сервиса који омогућавају приступ ресурсима који су у Русији проглашени као терористички.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија би могла блокирати Википедију

  1. Šteta, tehnički članci u vikipediji su u principu dobri. Na žalost, političkih ima sve više i oni su najcrnja propaganda. Ponavlja se scenario sa tzv teorijama zavere, gde su prvo stavili svima očigledne gluposti (ravnozemljaši i slično), a zatim se to koristi da se putem medjia u tu kategoriju gurnu neprijatne istine. Logika običnog čoveka je da sve što stave među te z”avere” jeste glupost i time je cilj postignut. Vikipedija se sad koristi na isti način, samo obrnuto, naučni i tehnički podatci u njoj su tačni, pa je znači i sve drugo tačno. Manipulisanje sluđenim ljudima koji ne znaju da su sluđeni, putem medija “kojima se može verovati” stvara zombi generacije koje im potpuno veruju, čime je problem upravljanja i poslušnosti masa rešen. Uvek ima izuzetaka, ali su oni procentualno malobrojni i za njih postoji “čvrsta ruka”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *