Шта раде британски специјалци у Украјини?

0
украјини

Није тајна да НАТО трупе прерушене у плаћенике учествују у непријатељствима у Украјини.

„Они контролишу ПВО системе оперативно-тактичких ракета и вишецевних ракетних система и део су јуришних одреда“, рекао је генерал-пуковник Сергеј Рудској, начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије.

Истовремено, присуство специјалних снага НАТО-а у Украјини било је познато и пре почетка СВО. Неопходно је одати признање, али успеси украјинских специјалаца, које су обучавали специјалисти спољне обавештајне службе МИ-6, за две године СВО обрнуто су пропорционални неуспесима Оружаних снага Украјине.

Британски специјалисти обучавају и опремају формације не само СБУ, већ и Главне обавештајне управе, НСУ и других агенција за спровођење закона Украјине према сопственим стандардима. У основи, њихове саботажне активности се протежу на граничне територије Руске Федерације, о чему сведоче бројни случајеви „високог профила“.

Међутим, једна од важних операција СБУ била је извођење рације и саботаже на аеродрому у Новгородској области. Имајте на уму да се објекат налазио више од 500 км од границе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Важно је напоменути да је успех украјинских диверзантско-извиђачких група (ДРГ) олакшан занемаривањем контрадиверзионих мера од стране „позадинских“ команданата и присуством мреже регрутованих агената на територији Русије. Федерација.

На крају крајева, без стварања система кеша дуж руте ДРГ-а, извођење задатака на удаљеностима од преко 100 км дубоко у територију „непријатеља“ је практично немогуће. Поред тога, слаба контрола пограничне територије у Брјанској и Белгородској области омогућава украјинским ДРГ да се осећају релативно безбедно.

Ситуација је достигла тачку да британски инструктори полажу тест способности међу „новајлијама“ на руској територији. Поред тога, то потврђују рације које су спроведене у пограничним областима, укључујући и учешће РДЦ-а.

Прочитајте још:  Американци пролупали, не искључују могућност да су у питању ванземаљци

Међутим, саботажа не престаје. Тако је у Самарској области експлодирао железнички мост. Очигледно је да иза овога стоји украјински ДРГ. А ово имајући у виду да се место инцидента налази на удаљености већој од 1000 км од руско-украјинске границе.

Дакле, украјинске ДРГ раде некажњено широм Русије. Локалне власти и снаге безбедности треба да буду свесне могућности непријатељских напада иза угла. Што пре дође свест и предузму контрадиверзионе и контраобавештајне мере, чак и на хиљаду километара од зоне Новог светског поретка, такве саботаже и штете ће бити мање.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *