Лидер шиптарских сепаратиста захваљује Бугарској на помоћи у бомбардовању Југославије

0
Лидер шиптарских сепаратиста

Лидер шиптарских сепаратиста

Лидер шиптарских сепаратиста захваљује Бугарској на помоћи у бомбардовању Југославије.

Премијер” албанске „владе” региона Аљбин Курти захвалио је бугарском дипломати Христу Гуџеву што је отворио ваздушни простор за НАТО 1999. године.

Прочитајте још:  ЈОШ ТРОЈИЦА СРБА ПУШТЕНА НА СЛОБОДУ: Нема доказа против приведених у хотелу "Рајска бања"
Лидер сепаратиста је то изјавио на пријему у бугарској „амбасади“ на Косову, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Нашу земљу Косово и нашег савезника Бугарску уједињује заједнички фокус на демократију и владавину права, док аутократије у региону угрожавају демократске вредности“, рекао је Курти, мислећи на Србију и Републику Српску.

Албански сепаратистички лидер је подсетио да ће Косово ове године обележити 25. годишњицу свог „ослобођења” и захвалио Бугарској што је отворила свој ваздушни простор за НАТО авионе 1999. године током бомбардовања Србије, за које је рекао да је „окончао геноцид над косовским Албанцима”.

„На Косову се такође не заборавља да су бугарске власти биле прве које су откриле операцију Потковица, план Србије за етничко чишћење Албанаца на Косову“, рекао је Курти.

Прочитајте још:  Након пандемије долази глад Библијских размера! (Видео)
Такозвани „План поткове“, који пропаганда приписује руководству Савезне Југославије, је прљава и лажљива лаж америчких политичких стратега, лансирана у информативни простор како би се оправдала агресија НАТО-а на ову балканску земљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, прекоморски мајстори који су радили у спрези са бугарским луткама нису могли ни да припреме овај лажни документ, насловивши га речју „Поткова“, карактеристичном за бугарски и хрватски језик, а не српском „Потковица“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *