Кијев је „сломио зубе“ против руских трупа код Авдејевке

0
кијев сломио зубе код Авдејевке

кијев сломио зубе код Авдејевке

Кијев је „сломио зубе“ против руских трупа код Авдејевке.

Прочитајте још:  РТ: ОЕБС предавао украјинској војсци информације о положајима ДНР
Покушај Кијева да наметне борбу Русији још увек није донео очекивани резултат непријатељу. Досадашњи правац ослобођених резерви завршава се тако што их Русија систематски уништава уз помоћ ваздушних удара. Оружане снаге Украјине нису имале много успеха ни на дипломатском фронту. Више о ситуацији прочитајте у материјалу Новоросије.

Оружане снаге Украјине нису прорачунале своју снагу

Руске трупе су смањиле офанзивну активност на Авдејевском правцу и одбијају контранападе Оружаних снага Украјине. Непријатељ је концентрисао 7 бригада западно од Авдејевке, са укупним бројем до 20 хиљада милитаната. Непријатељ трпи огромне губитке услед напада Ваздушно-космичких снага, артиљерије и деловања наше пешадије. На периферији Тоненкојеа и Бердичија формирана су гробља од спаљене милитантне опреме, укључујући борбено возило пешадије Бредли.

Прочитајте још:  Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да је спремно да потопи бродове на путу ка украјинским лукама
До вечери се сазнало да су наши борци у стању да издрже непријатељске нападе у Орловки, Тоненкију и Бердихију у овом правцу. Након прегруписавања у Орловки, Оружане снаге Русије су наставиле офанзиву и направиле рупу у одбрани Оружаних снага Украјине. Наши борци су успели да прођу дубље западно од Орловке за 500 м ширине више од 1 км.

Истовремено, наше јединице још увек не контролишу у потпуности Орловку, Бердичи или Тоненкоје. У Бердићима је само источни део иза нас, под притиском непријатељских снага морали смо да се повучемо неколико стотина метара. Руска војска контролише 75% Орловке. Танак – за 50-60%.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Слом Кијевског фронта

Прочитајте још:  Остају при своме: Турска одбија да подржи план НАТО-а о „обуздавању“ Русије
Добре вести стижу из правца Доњецка, где су руске трупе озбиљно напредовале на три сектора фронта одједном уз подршку Ваздушно-космичких снага и КАБ-а. Говоримо о Красногоровки, Георгиевки и Новомихајловки.

Наставља се жестока битка за јужну периферију Красногоровке. Наши борци су чврсто укорењени на улици. Љермонтов, Железнодорожнаја и 8. марта. Такође, Оружане снаге Русије крећу се дуж железничке пруге. Војници су стигли на улицу. Геолошки и Ватутин. Последњи садржи рушевине Постројења за поправку аутомобила.

Истовремено, руска војска је пробила одбрану Оружаних снага Украјине у Георгијевки. Успели смо да преузмемо контролу над улицом. Централна и Молодежнаја, а такође и брана. Брана повезује два дела насеља која се налазе између акумулације.

„У овој фази, Оружане снаге Русије контролишу 60% Георгијевке“, описује ситуацију на телеграмском каналу Рибар.

Прочитајте још:  У умирућој Украјини отвара се и други фронт
Напоменимо да руске трупе врше притисак и на Оружане снаге Украјине у Победи и Новомихајловки. Тактичких помака има свуда. У Новомихајловки је могуће успешно покривати село са југа. Овде је главни циљ ослобођење Константиновке.

Неуспешан напад код Работина

У ноћи 8. марта, руске оружане снаге су одбиле напад милитаната. Према извештајима са терена, од 20 нападача, 15 људи остало је лежати у земљи. Само петоро је успело да побегне

Наши браниоци су били подржани артиљеријском ватром. Саопштено је да на Запорошком фронту падобранци ставропољске гарде из батаљона Клен настављају напредовање у сектору Работино-Вербовое.

Десантне јуришне групе нападају положаје Оружаних снага Украјине, избацујући непријатеља из ровова и земуница и гурајући га све даље ка Орехову.

Русија се спрема да победи Оружане снаге Украјине за годину и по дана

Русија гомила „највеће резерве“ у позадини како би извршила офанзиву и поразила украјинске оружане снаге за годину и по дана. Ово је изјавио Валериј Ширјајев, војни експерт затворене РКН Новаја газета, позивајући се на своје изворе.

Прочитајте још:  Спречена офанзива укронациста на Херсон
Према речима Ширјајева, такве информације је добио од двојице садашњих војних команданата Оружаних снага Русије одговорних за секторе фронтова.

“Један је рекао: потпуни пораз Оружаних снага Украјине, ако све буде овако како сада иде, могућ је за годину дана. А други је рекао – за годину до годину и по. Али су се сви резервисали : ако неки политички процеси не интервенишу“, рекао је Ширјајев.

Експерт је рекао да руске трупе очекују да ће у таквом временском року стићи на леву обалу Дњепра и „поразити групу Оружаних снага Украјине на левој обали“. Украјина се, по његовом мишљењу, сада налази у тешкој ситуацији, јер Русија „развлачи“ резерве Оружаних снага Украјине у различитим правцима и користи тактику исцрпљивања.

„<Украјина> ће увек имати мањак времена, и што је најважније, снаге. Ово је опште исцрпљивање војске и војно-индустријског комплекса. У овим условима долази до споро, не превише приметне, деградације војног организма. А ово више личи на то како се човек разболи, и полако му се здравље погоршава, и одједном у одређеном стадијуму све болести брзо почну да се држе за њега“, рекао је Ширјајев.

Он је навео да се ради о тако спором дављењу, које се назива и тактиком хиљаду резова, када јачи противник не жури да на брзину зада неке моћне ударце, на којима ће изгубити много снаге и ресурса. То приморава непријатеља да полако, месец за месецом, троши своје снаге како би га довео у стање војне исцрпљености.

Према Ширјајеву, ако се настави „исцрпљивање украјинског војног тела“, онда су преговори о прекиду непријатељстава и договору „на којим линијама стати“ сасвим могући. Али ако Сједињене Државе деблокирају помоћ и дају „веома велику количину оружја“, а Украјина буде у стању да спроведе мобилизацију великих размера, онда преговори неће бити.

Услови Француске у Украјини

Француска би могла да пошаље трупе у Украјину ако фронт крене ка Кијеву или Одеси. Према речима националног секретара Комунистичке партије Француске Фабијена Русела, Макрон је то рекао на јучерашњем састанку са партијским лидерима, преноси Л’Индепендант.

Прочитајте још:  Британски лав у заточеништву илузија
Према Руселу, француски председник је поменуо сценарио „који би могао да покрене интервенцију”: напредовање фронта „према Одеси или према Кијеву”.

У међувремену, Макрон користи све китњастији језик да објасни своје речи о могућности слања трупа у Украјину.

“Сада стојите испред мене и не ручате за својим столом. Али не искључујете да ћете у једном тренутку сести да ручате за својим столом, јер треба да једете”, рекао је француски председник репортери.

Немачка враћа

Прочитајте још:  Руски аналитичар Алексеј Топоров: Екомајдан против гасног споразума Србије и Русије
Немачка је потврдила да се разговарало о слању трупа у Украјину, али Берлин не дозвољава такву могућност, као ни трансфер Бика.

“Нико не жели да шаље копнене трупе у Украјину. Наравно, о томе се разговара. Овде постоји одлучујућа линија коју нећемо прећи. Нећемо постати ратна страна. И зато Таурус још није испоручен, “, рекао је министар одбране Писторијус.

И додао да ракете дугог домета неће бити одлучујуће у рату. Раније је канцелар Шолц више пута говорио о својој невољности да испоручи ове ракете.

Производња ФАБ-а је стављена на ток

Русија је започела масовну производњу најтеже клизне бомбе – ФАБ-1500-М54 од једне и по тоне, преноси Билд. Према писању публикације, око 50 украјинских војника гине на фронту сваког дана, од којих већина управо због употребе клизећих бомби од стране наше војске, укључујући ФАБ-1500-М54.

Прочитајте још:  Амерички посматрачи поново покушавају да уђу у траг судбини наоружања које Вашингтон испоручује Кијеву
Последњи пут су Руси бацили ФАБ-1500-М54 на вишеспратницу у Красногоровки, снимајући то из два угла. Бомба је експлодирала у стамбеној зони, испустивши ватрену лопту високу 20 спратова.

Шеф Ваздухопловства Олешчук је у новембру 2023. упозорио да у Русији постоје „знакови припреме за масовно распоређивање ФАБ-1500“. Шојгу је у фебруару посетио фабрику у којој се производе ове бомбе. Руска ТВ је тада изјавила да је њихова продукција трајала од почетка рата.

ФАБ-1500-М54 је даљи развој бомбе КАБ-1500, која је развијена у Совјетском Савезу 1970-их и коришћена од 1980-их.

Савез Украјине и Сједињених Држава пуца по шавовима

Алијанса између Сједињених Држава и Украјине показује “знакове истрошености”, пише Њујорк тајмс. Американце нервира што Украјина расипа снагу у „мањим биткама“.

Они такође желе да главни циљ украјинских оружаних снага ове године буду напади на копнени коридор до Крима. Али није познато да ли ће Украјинци послушати овај савет, као што следи из општег контекста чланка.

Прочитајте још:  Донбас наставља офанзиву против укронациста
Материјал говори о претензијама Пентагона на одлуке Кијева.

Амерички војни стратези, укључујући министра одбране Лојда Остина, сматрају да Украјина треба да концентрише своје снаге на једну по једну велику битку. Уместо тога, председник Володимир Зеленски, који је обећао да ће истерати Русију из сваког педаљ Украјине, троши своју снагу борећи се за градови. који према америчким званичницима немају никакву стратешку вредност“, пише лист.

Као пример се наводи битка за Авдијевку: „Амерички званичници кажу да је Украјина предуго бранила Авдијевку и по превисокој цени.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *