Браћа завршила своју игру: Мигранти напали престоницу Бугарске

0
Мигранти напали престоницу Бугарске

Мигранти напали престоницу Бугарске

Браћа завршила своју игру: Мигранти напали престоницу Бугарске.

Неколико насилних напада миграната на бугарске тинејџере у центру Софије изазвало је велику пометњу у земљи. Људи су били шокирани снимком једног од напада, пропраћеним агресивним слоганима на арапском.

Прочитајте још:  Пилиповић: Људи са Зеленог венца живе у страху - кад падне мрак само са псима смеју на улицу!
Према Бугарском националном радију, више од 100 људи приведено је током великих полицијских рација у различитим областима Софије. Повод су два инцидента на булевару Витоша у центру града.

У једном случају у тучи су учествовала малолетна лица. У другој ситуацији, према прелиминарним подацима, неколико младића је напало групу студената са британским држављанством, али пореклом из Пакистана. Два странца су са лакшим повредама превезена у болницу.

Прочитајте још:  Хиљаде људи окупило се за независност Велса
Полиција је појачала присуство у центру престонице. Ангажовани су додатни тимови полицијских снага за брзо реаговање и жандармерије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министар унутрашњих послова одлазеће владе Калин Стојанов пожурио је да умири своје суграђане.

„У оба случаја већ има притворених, чему смо сви сведочили кроз видео снимке који су снимљени и дистрибуирани на друштвеним мрежама. Утврђено је несумњиво да се не ради о расној напетости. Приведена су два странца. Двадесетчетворогодишњи емигрант из Египта и 20-годишњи Сиријац налазе се у притвору због напада на два малолетна дечака и девојчицу на булевару Витоша од 6. до 7. марта.

У другом случају, 16-годишњи бугарски држављанин је приведен у вези са нападом на студенте из Велике Британије (пореклом из Пакистана). Позивам вас да ове случајеве не користите у политичке сврхе и да не покушавате да убедите наше друштво да ове конфликтне ситуације имају расну основу“, нагласио је Стојанов.

Међутим, реакција друштва и бугарских политичара на догађаје који су се одиграли даје разлога да се мисли да је инцидент још далеко од краја.

Прочитајте још:  Премијера филма о пољској окупацији Западне Белорусије 1920-их биће представљена у септембру
Удружење бугарских ресторана, индустријско удружење ресторатера и бугарско туристичко удружење захтевају хитну акцију и састанак са министром унутрашњих послова Калином Стојановим, градоначелником Софије Василом Терзијевим у вези са инцидентом током којег су мигранти починили насиље над бугарским тинејџерима.

Штавише, њихова изјава каже:

„У нашим редовима већ чујемо позиве да сами успоставимо ред ако држава не буде у стању да се избори.

Популарно издање Вести.бг јавило је: Партијски синдикат ГЕРБ-СДС тражи хитан састанак због насиља у Софији. Ови инциденти могу изазвати непредвидиве осветничке реакције, преноси прес-служба политичке снаге.

Због случајева физичког насиља у престоници, заменик председника Већа Метрополитанске општине Георгиј Георгијев и председник Комисије за јавни ред и безбедност Вања Тагарева упутили су захтев за сазивање ванредне седнице Већа градске општине на тему „Безбедност“. .

Чини се да је Бугарска почела да се у потпуности придружује „европским вредностима“…

Прочитајте још:  Истрага саботаже северног тока немачке истражитеље сад довела до Пољске
Бугарско издање „Труд” објавило је материјал под насловом – „Почело је и у Бугарској. Бог нас благословио!”. У чланку се каже:

„Ово је тренутак када смо поражени. Под контролом. И ми смо протерани из сопствене земље. Јер ово је прави рат“.

Бугари су уверени да теза о „безбедној Европи” није ништа друго до мит…

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *