Словачки министар одбране: Зашто да хранимо избеглице а шаљемо своје у рат, пошаљимо их у Украјину да се боре!

0
кирби, украјина

Зашто да хранимо избеглице а шаљемо своје у рат, пошаљимо их у Украјину да се боре!

Словачка је изненадила предлогом који би могао да редефинише концепт међународне подршке. Роберт Калињак, словачки министар одбране, бацио је рукавицу у лице традиционалном приступу решавању конфликта у Украјини. Његов предлог? Шаљимо Украјинце назад у рат, уместо да се само ослањамо на НАТО трупе.

„Зашто слати НАТО трупе у Украјину и излагати се опасности отвореног рата са Русијом? Уместо тога, погледајте: међу свим Украјинцима којима смо дали азил, храну, склониште, бенефиције, постоји слој оних који потпадају под мобилизацију по украјинским законима. Ни премлади, ни престари, ни са много деце… Зашто их не пошаљете у Украјину?“, рекао је Калињак.

Овај предлог могао би се чинити као свеж дах реалистичности у свету који се често ухвати у капци романтичних идеала о међународном херојству. Зашто бацати коцку и ризиковати судар светских сила када можемо једноставно рециклирати ресурсе који нам се већ налазе под руком? Калињаков предлог, међутим, не само да директно адресира прагматичност већ и поставља огледало пред међународну заједницу, приморавајући је да се суочи са својим моралним компасом.

Наравно, предлог долази са својим скупом изазова и потенцијалних контроверзи. Шта ако, на пример, неки од ових “борбено спремних Украјинаца” преферирају мирни живот у Словачкој након што су побегли од ужаса рата? И да ли је ово заиста решење за шири проблем или само брзоплета идеја која баца људе назад у жижу сукоба?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како било, једно је сигурно: свет је примио поруку коју Словачка шаље, и сада је на потезу међународна заједница да одлучи да ли је ово пут којим жели да крене. У међувремену, можемо само да се запитамо да ли је Калињаков предлог заиста нова стратегија или само саркастичан коментар на сложеност савремене геополитике.

Прочитајте још:  “Црква Луцифера” подржава Марину Абрамович у “духовном отпору против Русије” [ИСПРАВКА]

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *