Банатски Карловац месецима без дечијег вртића: Реновирање које нема краја

0

У срцу Баната, у месту Банатски Карловац, родитељи су се нашли пред великим проблемом који је донела одлука локалне самоуправе да премести дечији вртић у Алибунар због потребе реновирања старог вртића, које траје већ месецима. Ова привремена промена, иако намењена побољшању услова за најмлађе, створила је значајне тешкоће за породице у Банатском Карловцу, које су се суочиле са проблемима раздаљине и превоза.

За родитеље који раде, ово је посебно осетљиво питање. Превоз деце до вртића у Алибунару није само питање додатног времена које је потребно за путовање, већ и додатних трошкова. Многи родитељи су се нашли у ситуацији да морају да мењају радно време, траже додатну помоћ од породице и пријатеља или чак да дају отказ.

Иако је реновирање вртића у Банатском Карловцу неопходно за осигурање бољих услова за децу, процес је покренут без јасног плана за превазилажење изазова са којима се родитељи суочавају. Родитељи изражавају осећај да су остављени сами да се боре са овим проблемом, без конкретне подршке или алтернативних решења од стране локалних власти.

У потрази за решењима, родитељи су се обраћали локалној самоуправи, али често без конкретних резултата или обећања када ће вртић поново бити доступан. Овај осећај неизвесности и недостатак комуникације само доприносе фрустрацији и осећају да су интереси најмлађих и њихових породица стављени на маргину.

Проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете, објаснила је да у време потписивања уговора о финансирању, евалуациона комисија још увек није завршила процену свих пристиглих пријава за изградњу тог вртића. Због тога, уговор о изградњи није могао бити потписан на време. Ово одлагање је довело до премештања дечијег вртића у Алибунар, док је вртић у Карловцу у фази реновирања, стварајући значајне тешкоће за родитеље због раздаљине и превоза.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вучић: Неће бити капитулације ни предаје, нећемо се сагласити по питању уласка Приштине у УН

Локална самоуправа је, обећала да ће инвестиција бити реализована током 2023. и 2024. године, још прошлог септембра у друге установе изместила око 150 малишана. Простор у сеоској Спортској хали адаптиран је за предшколце а остали мораће да се снађу.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *