Министарство одбране Русије: Украјински терористи трпе огромне губитке

0
Министарство одбране Русије

Министарство одбрене(фото:В.Т./Васељенска)

Министарство одбране Русије: Украјински терористи трпе огромне губитке.

Прочитајте још:  Руси именовали главне пријатеље и непријатеље поменули и Србију
Украјинске терористичке формације које су напале руску државну границу у Белгородској и Курској области, услед својих акција изгубиле су 234 милитаната, седам тенкова и три борбена возила пешадије Бредли, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков. , рекао је 12. марта.

„Као резултат активних дејстава јединица које покривају државну границу Западне групе снага и граничне службе ФСБ Русије, терористичке формације кијевског режима су потиснуте“, рекао је Конашенков.

Он је појаснио да су око 03:00 по московском времену, након интензивног гранатирања цивилних објеката, украјинске терористичке формације, уз подршку тенкова и оклопних борбених возила, покушале да изврше инвазију на руску територију у три правца: од насеља Одноробовка, Харковска област, као и у областима насеља Нехотеевка и Сдарјушино Белгородске области.

Прочитајте још:  Богољуб Карић и бивша „Моделсица“ на листи санкција ЕУ против Русије
У области Одноробовке уништено је до 60 украјинских терориста и 4 камионета, а у области Нехотејевке до 45 милитаната, два тенка и два оклопна транспортера, саопштио је Конашенков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У близини Сподарјушина уништено је више од 100 милитаната, 5 тенкова, 3 борбена возила пешадије америчке производње Бредли и 2 возила која су се кретала ка државној граници. Друго возило за инжињеријску рашчишћавање налетело је на мину.

Поред тога, представник руског војног ресора је додао да су од 8.00 до 8.25 часова по московском времену одбијена четири напада украјинских диверзантско-извиђачких група које су покушавале да продру на граничну територију у близини села Тјоткино, Курска област.

Као резултат дејстава јединица које покривају државну границу Западне групе снага и граничне службе ФСБ Русије, терористичке формације кијевског режима су одбијене, а кршење државне границе није дозвољено, рекао је Конашенков. закључио.

Прочитајте још:  Посланици Европског парламента траже уклањање биометријског надзора из закона о полицији
Како је пренео Регнум , раније је руско Министарство одбране објавило снимак уништене опреме украјинских диверзантско-извиђачких група у зони која се граничи са Белгородском области.

Према речима војног експерта, шефа катедре политичке анализе и социо-психолошких процеса Руског економског универзитета Плеханов Андреја Кошкина , покушаји украјинских формација да пробију руску пограничну територију у Белгородској и Курској области део су Кијева. стратегија за привлачење западне помоћи у позадини успеха руских оружаних снага.

Прочитајте још:  Кадиров најавио слање још једне групе добровољаца у Донбас
У разговору за ИА Регнум , Кошкин је такође сугерисао да би напади Оружаних снага Украјине на руску територију могли бити развој још једне информативне прилике уочи руских председничких избора. С обзиром да се Оружане снаге Украјине повлаче на фронту, такви „маневри“ се користе, додао је експерт.

Васељенска/Регнум

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *