Револуција у финансијама: Биткоин прелази 72.000 долара! Да ли је ово почетак краја долара?

1
биткоин

Биткоин, децентрализована криптовалута, недавно је досегнула прекретницу од 72.000 долара у трговању, што је уследило месец и по дана након што је америчка Kомисија за хартије од вредности и берзе одобрила ЕТФ-ове засноване на биткоину. Ова вест је изазвала велику пажњу инвеститора, а разлози за такав раст леже у све већој забринутости због “оружаног долара” и огромног америчког дуга.

Аналитичари указују на то да је одобрење ЕТФ-ова за биткоин омогућило институционалним инвеститорима да пронађу нови начин улагања, што је резултирало убрзаним растом вредности биткоина. Паул Гонцхароф, аналитичар и консултант за менаџмент, истиче да овај развој отвара нова врата за западне инвеститоре, нудећи им алтернативу традиционалним тржиштима.

Међутим, и поред узбуђења у вези с растом биткоина, постоје гласови који позивају на опрез. Гонцхароф наглашава да, иако неки инвеститори могу бити привучени брзим растом вредности криптовалуте, улагање у биткоин тренутно носи ризик због тржишта које је прегрејано страхом и похлепом. Он препоручује инвеститорима да поставе строге границе очекиваних прихода и да покажу дисциплину у својим улагањима.

Још један важан фактор који је допринео расту популарности биткоина је забринутост због дугорочне одрживости америчког долара и политике Федералних резерви. Многи аналитичари истичу да је амерички дуг достигао ниво који није одржив, а политика Федералних резерви, заједно са високим нивоом дуга, ствара ризик од будућих економских проблема.

У закључку, биткоинов раст последњих недеља показује како инвеститори траже алтернативе традиционалним тржиштима и вредносним залихама. Док неки виде биткоин као потенцијалну дугорочну инвестицију, други упозоравају на ризике и неизвесности које прате ову криптовалуту. У овом тренутку, пажљиво планирање и самоконтрола кључни су за сваког инвеститора који разматра улагање у биткоин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вучић: Отварам фабрику Бизерба, имаћемо још инвестиција

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Револуција у финансијама: Биткоин прелази 72.000 долара! Да ли је ово почетак краја долара?

  1. Kad dođe do većeg sr*** i pukne internet, a to će biti kad krenu u seču podmorskih kablova, neće vredeti ništa. Ono što je samo u oblaku, toliko i vredi. Svi bilioni dolara IT firmi, raznih “društvenih mreža” i slično neće vredeti ništa kad naiđu problemi sa hranom, grejanjem,… Dok neko drugi obezbeđuje sve to, igra teče, kad to stane život se vraća na ono što su stvarne potrebe i što je neophodno za život, a to nisu ni bitkoini, ni IT firme, ni smartfoni i slične gluposti izmišljene da se u ovakvom svetu pokupe prava dobra, a ne da ništa za uzvrat. Kako vidim razvoj situacije u svetu, to je sve bliže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *