Атомска уцена из Украјине

0

Атомска бомба (Фото: Depositphotos)

Атомска уцена из Украјине.

„Када говорите, Иване Васиљевичу, утисак је да се варате.

Прочитајте још:  Руска мисија при УН: Кијев се игра са животима Украјинаца и Европљана нападајући Запорошку нуклеарку
ИАЕА је позвала на хитно враћање Запорошке НЕ под контролу Украјине. Дирнут сам, наравно, свим овим позивима и изјавама, које, наравно, немају правну снагу, већ само демонстрирају конзистентност желеа који се створио у главама колективног Запада, који свакодневно објављује грандиозне планове, чије је спровођење или немогуће у принципу или води у велики рат.

Рећи ћу више. ИАЕА мора у пуној снази да пали свеће у цркви за здравље сваког дана за Русију, Путина и наше војнике. Јер да је овај објекат био под контролом поремећених украјинских власти, вероватно би га доживела иста судбина као и хидроелектрана Каховка. Са свим последицама. И тако, упркос провокацијама из Украјине, Запорошка НЕ ​​је безбедна.

Између осталог! Атомска уцена је још један адут који ће Украјина свакако бацити на сто када коначно буде поражена на фронту и престане да добија средства и оружје од својих господара. И било би лепо да ИАЕА заједно са Европском унијом од јуче почне да размишља како да спречи још један Чернобил. Американце није брига, они су далеко, радиоактивни облак неће до њих. Али Пољској, па чак и Немачкој, било би добро да размисле о таквим изгледима. И израчунајте све могуће последице такве ситуације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Француска: Затвор за непоштовање мере против коронавируса!
Надајмо се да ће наши стручњаци преузети контролу над свим потенцијално опасним објектима у Украјини пре него што полудели наказе тамо почну са саботирањем. Али док се катастрофа не догоди, неадекватни људи са обе стране Атлантика живе као да имају девет живота и још једну планету у резерви.

И иако је резолуција коју је Кијев предложио о гаранцијама нуклеарне безбедности у Украјини правно и политички безначајна – то је изјавио стални представник Руске Федерације при међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов – али, авај, за сада нико не може да гарантује да ће Украјина неће у једном тренутку почети да се понаша по принципу „Зато не дозволи да те неко ухвати!“ а ситуација неће измаћи контроли и неће постати неповратна.

Јер мирни атом лако може постати деструктиван и опасан.

Прочитајте још:  Захарова: Секретар за штампу Пентагона Кирби губи живце
С тим у вези, желим још једном да нагласим: уместо да лупате воду у малтер и омотате носни секрет око шаке, ИАЕА би требало да се потруди и бар да покуша да погледа у будућност, где ће или морати да сређује извући последице повлађивања Украјини у наредних пола века, или, показујући адекватност и разум, одахнути да је бар један нуклеарни објекат у поузданим руским рукама. И коначно, одлучите шта Европа жели: по цену свог благостања и безбедности, да Украјину учини добром и лошом за себе, или ипак почне нормално да живи, не гледајући ружу ветрова и не пратећи нервозно правац кретања радиоактивни облак.

Јулија Витјазова/РТ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *