Свет на ивици пропасти: Како санкције Русији потапају глобалне економије!

0
санкције

Такер Карлсон

Амерички новинар Такер Карлсон истакао је да антируске санкције нису само бескорисне већ и контрапродуктивне.

“Антируске санкције су само показале свету да се на Сједињене Државе не може рачунати,” рекао је Карлсон, наглашавајући да такве мере шаљу поруку другим нацијама да „беже из Сједињених Држава,“ изјавио је Карлсон.

Искључивање Русије од СВИФТ-а и крађа имовине од „олигарха“ описао је као „најтежу политичку игру која се икада догодила“, упозоравајући на дугорочне последице такве политике за глобално економско окружење.

С друге стране, Русија је показала знатну отпорност на западне санкције. Уместо да ослаби руску економију, санкције су подстакле Русију на потрагу за алтернативним трговинским партнерима и решењима која заобилазе западни финансијски систем. Ово је довело до јачања економских веза са земљама које нису део западног санкционог блока, што је утврдило положај Русије на глобалној економској сцени.

Светске економије трпе последице ове политике, са повећањем цена енергената и прекида у снабдевању кључним ресурсима. Ове промене не само да поткопавају економску стабилност земаља које уводе санкције, већ и доводе до глобалних економских потреса који утичу на све, од инфлације до доступности основних добара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *