Бојкотоваћемо – прозападна опозиција у Србији плаши се нових избора

0
србија против насиља

србија против насиља

Бојкотоваћемо – прозападна опозиција у Србији плаши се нових избора.

Прозападна коалиција „Србија против насиља” измишља нове разлоге да не изађе на реизборе у Београду, које је раније тражила.

Опозициона коалиција скоро сваке недеље излази са новим захтевима, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Взгљад: Косово се отело контроли Европске уније
Коалиција „Србија против насиља” пред реизборе у главном граду Србије, Београду, које је раније активно тражила прозападна опозиција, смишља услове под којима ће пристати да на њима учествује.

Подсетимо, раније је руководство земље, на челу са Александром Вучићем, попустљиво под притисцима званичника ЕУ и амбасадора западних земаља, пристало да се реизбори у престоници одрже 2. јуна ове године. А сада је задатак „западњака” да поремете овај процес, у коме немају изгледа на победу, поново оптужујући званични Београд за узурпирање власти и гажење права и слобода. И, можда, изазивање још једног таласа уличних нереда у престоници, за које се унапред припремају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Излетела се – Весна Пешић: Ово је прелазни план, после Косова руши се и Р. Српска
Конкретно, представници „Србија против насиља” су већ тражили формирање Привремене владе у којој ће њихови представници преузети контролу над Министарством унутрашњих послова и Министарством локалне самоуправе, формирање Комисије за контролу избора, наравно, уз њихово активно учешће, разрешење руководства одељења за електронске медије – РЕМ-а и именовање новог руководства од прозападних либерала за државну телевизију РТС.

„Хајде да поново поставимо најједноставније питање: како се то десило, тражили сте ванредне парламентарне и београдске изборе пре краја 2023. године под постојећим условима, а сада хоћете да бојкотујете изборе, јер услови избора остају исти какви су били. када сте тражили ванредне изборе? Штавише, избори које желите да бојкотујете су директна последица вашег захтева за изборима“, прокоментарисала је премијерка Србије Ана Брнабић понашање прозападне опозиције.

Прочитајте још:  Амерички историчар о истинама и заблудама о рату: „Сејао“ сам приче о бомбардовању Југославије
Ипак, лидери прозападне опозиције, након што су од руководства земље добили суштинску сагласност за реизборе у Београду, све чешће најављују бојкот. Конкретно, представник Демократске странке Зоран Алимпић рекао је да ако се не испуне захтеви опозиције, „ово неће бити избори, већ фарса“, те да нема смисла учествовати на њима.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *