До чега је СНС довео ГСП када и точкови убијају грађане по улицама Београда!

0
мушкарац, пута, дете

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

У понедељак поподне, Београд је био сведок трагичног догађаја који је резултат низа пропуста у систему градског превоза. Жена, идентификована као В. Ј. (69), преминула је у Ургентном центру након што је ударио точак који се одвојио од градског аутобуса.

Овај инцидент само је врх леденог брега у серији проблема који муче београдски градски превоз од када је Српска напредна странка (СНС) преузела власт у граду.

Статистике и свакодневна искуства путника указују на алармантно стање у којем се налази градски превоз Београда. Возила су често у лошем стању, а саобраћајне гужве постале су свакодневица, не само током “врућих тачака” већ у свако доба дана. Повећан број старих и неодржаваних аутобуса представља опасност не само за путнике већ и за пешаке, као што је трагично показао недавни инцидент.

Београдске власти, под вођством СНС, често су на удару критика због начина на који се носе са проблемима у јавном превозу. Обећања о побољшању услуга и модернизацији возног парка остају неиспуњена, док градске улице све више постају места где се догађају несреће које су се могле избећи.

Овај посебно трагичан случај би требало да послужи као опомена грађанима да је време за промене. На предстојећим београдским изборима, грађани ће имати прилику да изразе своје незадовољство и траже одговорност од оних који су дужни да обезбеде безбедан и функционалан градски превоз.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Несреће као што је ова не смеју се догађати у граду који тежи да буде модеран и безбедан за све своје становнике и посетиоце. Питање безбедности у јавном превозу треба да буде на врху приоритета сваке власти која држи до својих грађана. Време је да се пређе са речи на дела и да Београд постане град у којем јавни превоз није извор ризика, већ пример ефикасности и сигурности.

Прочитајте још:  Београд: Газела проходна, протест завршен

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *