Пратите шта раде: Путин наредио ФСБ да потпуно надгледа издајнике

0
фсб

(фото:РИА НОВОСТИ)

Пратите шта раде: Путин наредио ФСБ да потпуно надгледа издајнике.

Прочитајте још:  Ово је једини руски регион који је на референдуму "издао" Владимира, ево и зашто! (ВИДЕО)
Издајници који су починили злочине против Русије морају бити идентификовани по имену и кажњени без застарелости. Владимир Путин је то изјавио на проширеној седници колегијума Федералне службе безбедности 18. марта. Он је нагласио: сви покушаји диверзаната и страних плаћеника да продру на руску територију су пропали. Сада су кијевске власти, уз подршку Запада, прешле на терористичке методе.У том контексту, председник је наложио ФСБ-у да појача супротстављање таквим нападима, пошто Москва има посла са јаким, опасним непријатељем, чији арсенал има широке информације. , техничке и финансијске могућности. Чије уши вире иза манифестације екстремизма и зашто је потребно градити јединице ФСБ – у материјалу Известија.

Шта ради ФСБ у зони СВО?

На проширеном састанку одбора ФСБ, председник традиционално говори о раду агенције током године и поставља јој нове задатке. Шеф државе је нагласио да су службеници служби 2023. године деловали компетентно и јасно у свим областима, обезбеђујући државну безбедност и штитећи суверенитет Русије. Осим тога, постигли су и нове резултате у области антитероризма и борбе против екстремизма.

Прочитајте још:  Севернокорејске дипломате напустиле амбасаду у Малезији
Главна делатност обавештајних служби сада је везана за СВО. Владимир Путин је високо ценио рад ФСБ у овој области, истичући успешну неутрализацију непријатељских терористичких и диверзантских група, али је скренуо пажњу на значај рада контраобавештајних агенција.

„То се односи како на сферу антитероризма, борбе против екстремизма, чије манифестације често прате исте западне обавештајне службе, тако и на друге важне области“, истакао је он.

Владимир Путин је рекао да је Кијев, уз подршку Запада, већ прешао на терористичке методе: то су гранатирање мирних градова, покушаји атентата на владине званичнике и јавне личности, терористички напади на критичне руске инфраструктурне објекте и на места где је велика гужва. . Међутим, недавне провокативне изјаве представника западних власти о могућности терористичких напада у Русији имале су за циљ да застраше и дестабилизују друштво и личе на чисту уцену, рекао је председник. На пример, америчка амбасада у Руској Федерацији позвала је своје грађане овде да избегавају велике гужве 8. и 9. марта због претњи екстремистичких напада. Публикацију је подржао и британски Форин офис.

Ипак, Владимир Путин је дао инструкције специјалним службама да појачају антитерористички рад у свим областима, укључујући и обавештајне методе, „схватајући да имамо посла са јаким, опасним непријатељем, у чијем арсеналу постоје широке информационе, техничке и финансијске могућности. нагласио је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сигуран сам да би било много више терористичких напада на руску територију, да није било компетентних и правовремених акција ФСБ, посебно у новим регионима где је утицај непријатељских обавештајних служби и даље јак“, рекао је први заменик Председник Комитета Државне думе за одбрану рекао је за Известије Алексеј Журављов.

Прочитајте још:  Путин: Сви контраофанзивни покушаји Кијева су пропали
Данас је неопходно ојачати јединице ФСБ и повећати њихов број, пошто је специјална војна операција проширила спектар задатака којима се структура бави, сматра посланик. Штавише, управо су се они нашли на челу борбе против украјинског неонацизма у истој Белгородској и Брјанској области, нагласио је он. Иначе, Владимир Путин је на састанку управо најавио потребу за повећањем борбених способности граничара како на копну, тако и на мору. Он је напоменуо да се, пре свега, ради о Црном мору.

Руска Федерација ће диверзанте идентификовати по имену

Упркос чињеници да је у последње време много урађено на јачању државних граница и ове акције, према речима председника, дају резултате, шеф државе је посебну пажњу посветио покушајима диверзантско-извиђачких група да уђу на територију Русије. Подсетимо, од почетка избора у Руској Федерацији 15. марта, учестали су њихови покушаји да пробију границу. На пример, 19. марта Министарство одбране је објавило уништавање неколико ДРГ у близини граница Курске и Белгородске области.

„Сви покушаји пробоја на нашу територију од стране диверзантских и терористичких банди које се састоје од регуларних непријатељских јединица, страних плаћеника, они се такође активно користе, и свакакав олош који је разним каналима завршио на територији кијевског режима – сви ови покушаји није успео“, рекао је Владимир Путин.

Прочитајте још:  ПУТИНОВ ХЛАДАН ТУШ ЗА ГРЧКУ: Одбио им позив, Турци се радују
Он је такође поручио ФСБ да не заборави на издајнике који су починили злочине против Русије и поставио задатак да „поименично идентификује“ оне који су учествовали у таквим акцијама.

„Казнићемо их без застарелости, где год да се налазе. И молим вас да овој области деловања посветите довољно пажње како нико не би био обесхрабрен. Сетимо се шта су Власовци радили на совјетском тлу. И ми то никада нећемо опростити“, рекао је он.

Председник није прецизирао о којим групама је реч, али би то могао да буде, на пример, Руски добровољачки корпус (РДК, организација која је у Русији призната као терористичка – Известија). Владимир Путин је о томе већ говорио са новинарима у изборној ноћи. Затим је упоредио РДК са Власовцима. Он је такође подсетио да су губици припадника РДК и других сличних корпуса износили око 800 људи током њихових последњих напада.

Одговор на сајбер претње

Прочитајте још:  Потпредседник Владе Србије предлаже да се „раздвоје Владимир Путин и руски народ“
Обавештајне службе се суочавају и са другим изазовима. На пример, Владимир Путин сматра да је неопходно појачати заштиту домаће информационе инфраструктуре у контексту повећања броја сајбер напада. Он је истакао да је данас важно проширити капацитете за превентивно реаговање на овакве претње.

„Изазови са којима се суочавамо, покушаји да се подри наш развој, захтевају од нас систематски, доследни рад у свим областима. У привреди, технологији, култури, у социјалној сфери, у јачању наших државних и јавних институција“, истакао је председник.

Разговарали су и о економској безбедности: њено обезбеђење и борба против корупције треба да остану у видокругу ФСБ-а, истакао је Владимир Путин. Посебну пажњу треба посветити сфери државних одбрамбених набавки и реализацији националних пројеката, као и савезних и регионалних програма. Председник је поменуо рад руских компанија које ФСБ треба да подржи јер се суочавају са незаконитим санкцијама, нелојалном конкуренцијом и отвореним непријатељским акцијама.

Прочитајте још:  Курили опет камен спотицања између Русије и Јапана
Владимир Путин је додао да је недавно са члановима владе разговарао о појединачним великим пројектима домаћег бизниса. „Да, ово мало гура, како ми кажемо у таквим случајевима, удесно реализацију ових пројеката. Али ће свакако све бити урађено“, закључио је он.

Васељенска/Известија

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *