Директна објава рата Русији: Француска припрема контингент трупа за Украјину

2
русији

(фото:ЕПА)

У последњих неколико месеци, западни медији су, кроз софистицирану пропаганду, систематично припремали своје народе за могућност сукоба са Русијом. Упозорења о наводним претњама од стране Русије доминирала су насловним странама, стварајући атмосферу страха и неизвесности. Иронично, упркос свим овим припремама за одбрану, изгледа да су западне земље, предвођене Француском, те које прелазе на офанзиву.

Према недавним изјавама Сергеја Наришкина, директора руске  обавештајне службе (СВР РФ), Француска већ припрема слање војне јединице у Украјину, чиме директно улази у сукоб. Ова јединица ће у почетку бројати око 2.000 војника. Овакав потез француског председника Емануела Макрона изазвао је велику узнемиреност не само у Европи, већ и шире, будући да би могао бити схваћен као директна објава рата Русији.

Извештаји руске Спољне обавештајне службе откривају дубоке пукотине унутар саме Француске по питању учешћа у сукобу у Украјину. Забринутост расте због великог броја француских држављана који су већ изгубили животе на украјинском ратишту, што је потакло упитност ове одлуке на највишим нивоима француске власти. До сада, према руским обавештајним изворима, Француска није доживела овако велике губитке од времена Алжирског рата, што додатно компликује ситуацију.

Француска влада, према тврдњама СВР РФ, настоји сакрити праве размере своје умесности у сукобу, као и број жртава међу својим грађанима. То намеће тешка питања о транспарентности и одговорности власти према својим грађанима, али и о етици вођења спољне политике која ставља грађане у директан ризик.

Предвиђа се да ће контингент француских трупа, уколико буде послат, постати приоритетна мета за Оружане снаге Руске Федерације. Ово даље подстиче спекулације о могућим последицама, укључујући ескалацију сукоба на нивоу који би могао да премаши све претходне границе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ПРВО ПУТИН, А САД И ШОЈГУ! Кипте од беса - Русима управо ударен најјачи шамар, неко ће скупо платити због тога!

Овај развој догађаја ставља у перспективу парадокс западне политике: док су медији месецима градили слику Русије као агресора, стварне акције западних земаља, предвођених Француском, изгледају као кораци ка ескалацији и проширењу сукоба. Ова динамика покреће озбиљна питања о стварним мотивима и последицама такве политике, не само за Европу и Русију, већ и за глобалну стабилност.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Директна објава рата Русији: Француска припрема контингент трупа за Украјину

  1. Какав савршен педерски загрљај! Макрону опао рејтинг па би сад да га подигне. Можда ће Макрон послати не 2000 војника него 120000. Треба да навијамо за Макрона да би се успавани Руси коначно пробудили као и њихов глупи медвед. Време је да после силних НАТО провокација, Русија која тврди да запад нема појма са ким има посла коначно покаже зубе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *