УГ “Свети Сава” из Лазаревца најавио да ће објавити имена локала где се продаје дрога!

0

Удружење “Свети Сава” из Лазаревца већ годинама стоји на бранику борбе против ширења наркоманије и деловања наркодилера у општини Лазаревац. Овај храбри колектив, састављен од грађана забринутих за будућност своје заједнице, постао је познат по својим напорима да осветли мрачне путеве трговине наркотицима, често стављајући себе у директни сукоб са онима који су део ове опасне мреже.

Једна од кључних тактика коју удружење користи јесте јавно објављивање имена оних за које сумњају да стоје иза продаје наркотика. Овим приступом не само да су успели да приморају полицијске снаге на реакцију и веће укључивање у борбу против наркодилера, већ су и подигли свест јавности о проблемима који их окружују. Информисање грађана о потенцијалним опасностима и мрачним активностима које се дешавају у њиховом окружењу темељ је на којем удружење гради своју стратегију.

Најновија иницијатива удружења “Свети Сава” укључује корак даље у својој мисији – најаву да ће почети са објављивањем имена локала, као и имена власника тих објеката, који допуштају или затварају очи пред продајом дроге унутар својих зидова. Ова одлука долази као резултат разочарања због, како наводе, пасивности или чак саучесништва власника у деловањима која доприносе ширењу наркоманије међу младима и осталим грађанима Лазаревца.

 

У јавном саопштењу, удружење апелује на све власнике локала да преиспитају своје пословање и да се активно укључе у спречавање било каквих активности везаних за продају дроге. Нагласак се ставља на важност заједничке одговорности и улоге коју сваки члан заједнице може имати у изградњи здравијег и сигурнијег окружења за све.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ШОК СНИМАК ВЕЉЕ ИЛИЋА: Вучићу, ниси председник! Ти си го*но! Ми ако изађемо на улице, или ћемо изгинути...(ВИДЕО)

“Обавештавамо све власнике локала у Лазаревцу и околини да, уколико се у њиховим објектима, кафићима или ноћним клубовима врши продаја дроге, а власници истих из страха или сарадње са дилерским круговима или незаинтересованости не спречавају такво деловање, да ћемо ускоро започети са објављивањем имена локала и осталих детаља везаних за трговину дрогом,”  стоји на страници овог удружења.

В. Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *