САМО ЈЕДНОМ УБИЦИ ИЗ ПАДИНСKЕ СKЕЛЕ ПРЕТИ ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Пензионера тукао и сексуално злостављао метлом ЕВО ШТА ЧЕKА ОСТАЛЕ

1

Више јавно тужилаштво у Београду, које води истрагу злочина у ком је у затвору у Падинској скели 4. фебруара убијен Станимир Брајковић, саопшило је данас да се Срећко С. (20), Саша С. (20) и Далибор П. (22) сумњиче за тешко убиство у саизвршилаштву.

– Након пријема обдукционог налаза 8. марта, који је показао да је С.Б. умро насилном смрћу, поступајући тужилац је наложио хапшење осумњичених, који су претходно делили ћелију са покојним, због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву. Осумњичени Срећко С. (20), Саша С. (20) и Далибор П. (22) саслушани су у тужилаштву 14. марта, где се Срећко С. бранио ћутањем, а друга двојица осумњичених су изнела своју одбрану – наводи се у саопштењу.

На предлог тужилаштва судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је осумњиченима одредио притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Саговорник Kурира објашњава да Срећку С. и Саши С. који још нису навршили 21 годину живота по закону прети максимална казна затвора до 20 година.

– Једини осумњичени ком прети доживотна казна затвора због језивог убиства у Падинској скели је Далибор П., који је у време извршења убиства имао 22 године. Наиме, закон предвиђа да особа која није навршила 21 годину живота, без обзира на тежину кривичног дела не може да буде осуђена на казну већу од 20 година – објашњава саговорник Kурира.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако је Kурир писао у затвору у Падинској скели, казне које су им изрекли прекршајни судови, служили су и убијени пензионер из Младеновца, као и тројица осумњичених за његово убиство.

Прочитајте још:  Око 50 градова у Србији има систем за пречишћавање отпадних вода, пола не ради

Према наредби за спровођење истраге, осумњичени су од половине јануара до 4. фебруара ове године, када је несрећни пензионер преминуо психички, физички и сексуално злостављали Станимира Брајковића. Сумња се да су они, у соби у којој су заједно боравили, стравично мучили човека и то због тога што му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене.

– Свакодневно су га шамарали, тукли ногама и рукама у пределу главе и тела, а једном приликом га је Далибор П., како се сумња, коленом ударио по телу и ребрима, док га је другом приликом сексуално злостављао дршком од метле. Осумњичени Саша С. га је, како се сумња, терао да пије његову мокраћу из шоље за кафу, док му је Срећко С. пешкиром извлачио језик из уста како би га онемогућио да се пожали командирима на злостављање и понижавање које трпи – саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Убијени човек је, како се наводи, 3. фебруара био на прегледу, али највероватније због страха није пријавио злостављање које трпи, већ је према незваничним информацијама изјавио да је сам пао. Враћен је у ћелију, али су га тада, како се сумња осумњичени одвели у купатило и поливали хладном водом.

– Сутрадан му се здравстено стање знатно погоршало, па је услед задобијених повреда, губитка веће количине крви и поремећаја дисања и циркулације због обостраних прелома ребара и грудне кости и наступелих компликација С.Б. преминуо – потврђено је из тужилаштва.

Курир

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “САМО ЈЕДНОМ УБИЦИ ИЗ ПАДИНСKЕ СKЕЛЕ ПРЕТИ ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Пензионера тукао и сексуално злостављао метлом ЕВО ШТА ЧЕKА ОСТАЛЕ

  1. То што скотови још немају по 21 годину не би требало да буде од значаја. Пунолетни су. Када би било могуће, осудио би их на доживотну робију са једним оброком дневно уз друштвено користан рад (тежак физички рад) са оковима на телу. Тако раде уосталом и у америци, перјаници демократије.
    Ако ће баш и да буду пуштени на чела им треба врелим жигом
    уписати :,,убица и силоватељ старца”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *