Запад преко Шиптара и Украјинаца води своје прокси ратове на Балкану и Украјини!

1
прокси

Министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерон у посети британском контингенту у оквиру мисије Кфор Valdrin Xhemaj - Pool

Савремени геополитички театар сведочи све чешћим појавама конфликата који трансцендирају традиционалне форме ратовања, прелазећи у домен прокси ратовања где су, чини се, мали и некада неприметни играчи само пиони у рукама великих сила. Два рецентна случаја – наоружавање тзв Косова и Украјине, нуде увид у ову сложену и мрачну стратегију, која обележава начин на који Запад води савремене геополитичке сукобе.

Ејуп Маћедонци, недавно је обавестио јавност о значајној војној помоћи коју Приштина шаље Кијеву. Ово укључује камионе, тактичка возила, оклопне аутомобиле, и најављени други пакет хиљада минобацачких граната. Интересантно је како једна територија која још увек гради своје безбедносне снаге налази ресурсе за такве донације, што упућује на постојање снажне спољне подршке и интереса.

Дубљи поглед на ову динамику открива да су Албанци на Косову и Метохији и Украјинци, у овим сценаријима, заправо глинени голубови – инструментализовани од стране западних сила за постизање ширих стратешких циљева. Примарни циљ оваквог манипулисања је притисак на противнике Запада, пре свега Русију и њене савезнике, у овом случају Србију, користећи прокси снаге као што су Кијев и Приштина за остваривање геополитичких и војних интереса без директног уплитања.

Британија, као један од кључних актера у овом наративу, посебно је активна у обуци и подршци ових снага, усмеравајући операције које воде ка пуном спектру хибридних операција с циљем окупације и контроле територија. Овакве активности укључују не само војну подршку, већ и стварање услова за политичке и дипломатске промене које служе интересима Запада.

Иронија ситуације је у томе што и док се Албанци и Украјинци користе као средства у овим ширим стратегијама, њихове сопствене амбиције и тежње за самосталношћу или територијалним интегритетом остају зависне од воље и стратегија њихових западних спонзора. У овом контексту, суштинска сигурност и просперитет локалних становника често су запостављени у име већих геополитичких игара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  "Посланици, за кога радите? Јесу ли наша деца мање важна?!"

Схватајући ову динамику, постаје јасно да су прокси ратови које води Запад не само продужетак његових стратешких интереса већ и огледало комплексности савременог међународног односа, где су животи и будућност малих народа често жртвовани на олтару великих сила.

Софија Марија / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Запад преко Шиптара и Украјинаца води своје прокси ратове на Балкану и Украјини!

  1. Домаћи квислиншки шљам је много погоднија варијанта за вођење прокси ратова против српског народа. Шиптари и украјински нацисти нису ни дорасли домаћем издајничком шљаму у томе. Тај шљам је шиптарима дао државу одавно и отцепио Космет од Србије. Нису странци него домаћи издајници. Они још послушније извршавају налоге својих западних газда и тако здруженим снагама уништише оно мало српског народа који је преостао. Али и та мањина ће бити побијена и уморена. То је циљ западних прокси ратова. У случају украјинских нациста, ту ће им ићи много теже због руског оружја које нема премца у свету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *