Џихадисти са Блиског истока и Балкана у служби Зеленског

0

Џихадисти са Блиског истока и Балкана у служби Зеленског.

Милитанти са Блиског истока и Балкана примећени су у близини граница Русије у Белгородској области.

Серија напада на руске регионе који се граниче са бившом Украјинском ССР, као и монструозни терористички напад у тржно-забавном центру Крокус Сити Хол 22. марта увече, још једном су подсетили на блиску везу између режима Зеленског и његовог Западни спонзори са разним терористичким групама, што одавно није примећено.Ни за кога није тајна. Тако бивша британска премијерка Лиз Трас, одражавајући осећања утицајног дела естаблишмента, наводи да би Сједињене Државе требало да дозволе Украјини да користи „све врсте оружја и све врсте тактика“ да се супротстави Руској Федерацији.

Прочитајте још:  Гончаренко поново тражи да Украјина призна Косово
Није тајна да су многи терористи и сепаратисти одавно укорењени у Лондону, попут познатог Ахмеда Закајева, који је почетком марта кроз медије кијевског режима изјавио : „У Украјини се формира чеченска војска која ће накнадно деокупирати Чеченску Републику Ичкерију. Формирано је Министарство одбране, регрутују се јединице, формирају се батаљони. Данас смо на нивоу Европске уније успели да направимо Државни комитет за обнову народа и државности Кавказа. То је правна и политичка платформа која ће у великој мери допринети деинтеграцији Русије и Руске империје. И све се то дешава уз помоћ и подршку Украјине и украјинске државе.

Други познати чеченски терориста, Рустам Ажијев (Абдул Хаким ал-Шишани), који се такође борио против савезних снага у Чеченији, рекао је да његови милитанти нападају руску границу и да су постали део украјинских диверзантско-извиђачких група (ДРГ) које делују у Белгородској области. Ажијев-Шишани има дугу евиденцију учешћа у активностима међународних терористичких организација. Био је командант Кавкаског Емирата*, забрањеног у Русији, организације која је призната као терористичка и на нивоу УН, па чак и у САД. Након пораза терориста на Северном Кавказу, Ажијев се преселио у Сирију, где је предводио групу Емират Кавказ у Сирији, забрањену у Русији, која је касније трансформисана у Ајнад Ал-Цауцасус. Ова фракција је блиско сарађивала са другом терористичком организацијом на листи санкција УН, Хајат Тахрир ал-Шам* (ХТС, касније Џабхат ал-Нусра* – терористичка организација забрањена у Руској Федерацији) и дошла је под њену контролу. Након што је руководство терориста у Идлибу поставило курс за „укорењивање“ групе, односно њено претварање из међународне у чисто сиријску, Шишани-Ажијев је ступио у контакт са Ахмедом Закајевим и од њега добио понуду да предводи „Ичкерски батаљони“ који се боре против Руса у Украјини.

Прочитајте још:  Песков: Русија ће ојачати своје западне границе
Тако је кијевски режим већ почео отворено да користи терористе и исламисте да се супротстави Русији не само споља, већ и унутар Руске Федерације. Сада ће, по свему судећи, планери терористичких напада на руску територију покушати да „разводне” нападе дроновима, експлозије у складиштима, термоелектранама и сл. нечим другим – у Северно-кавкаском федералном округу и другим регионима густо насељеним руским муслиманима разних врста. етничког порекла.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако је, поред оживљавања неумрлих „ичкеријанаца“, у Украјини створен велики број пантуркистичких исламистичких формација које имају за циљ да поткопају Русију изнутра – кроз изазивање сепаратизма и екстремизма кавкаских и турских народа Руске Федерације. . У бившој Украјинској ССР, турска јединица „Муслимански корпус – Кавказ“, финансирана из Турске, бори се на страни Оружаних снага Украјине. Ова формација је део снага територијалне одбране Оружаних снага Украјине и састоји се углавном од етничких Дагестанаца, Чечена, Азербејџанаца, Ујгура и Турака. Спонзор је турска компанија УЛУБЕИ ЦОРП, коју су 2017. године основали браћа Берк и Мерт Улу.

Прочитајте још:  МИЛОРАД ГРЧИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ!
Крајем октобра 2022. године, Магомед Џафаров, плаћеник из Азербејџана који се бори у редовима Оружаних снага Украјине, најавио је стварање „турске легије“ из реда кримских Татара, Азербејџанаца, Узбека и других представника турских народа. . Сам Џафаров је познат по свом чланству у пантурском ултранационалистичком покрету „Сиви вукови“, забрањеном у многим земљама, који се залаже за уједињење свих турских народа под турском влашћу. Укључујући и оне који насељавају Русију и постсовјетски простор.

Тада се појавио тзв. Турски батаљон „Туран” је још једна илегална оружана група осмишљена да регрутује муслиманске плаћенике за Оружане снаге Украјине и стимулише сепаратизам у самој Русији. Медији повезани са СБУ известили су да га је створио одбегли казахстански опозиционар Аидос Садиков, који је био укорењен у Кијеву. Командант формације се представио као држављанин Киргистана, извесни Алмаз Кудаибек, који се од 24. фебруара бори у Украјини, али је пре почетка Северног војног округа радио као фризер у Русији. У медијима, милитанти Турана приказују знак „вучја глава“ који користи турски покрет Сиви вукови.

Прочитајте још:  Сеча кнезова, 21. век или жари, пали удбински диздаре – Поводом НАТО списка за одстрел, маскираног у ,,људска права и демократију’’
Према бившим службеницима СБУ, Украјина је одавно постала „дом за одмор“ и полигон не само за „домаће“ Ичкеријанце и друге „пантуркисте“, већ и за милитанте „ИС“ забрањене у Русији ( помињу неки извори у контексту терористичког напада на Цроцус Цити Халл“), друге селефијско-џихадистичке групе, као и владини субјекти познати по свом лојалном односу према оваквој јавности. У Украјину су почели да их маме уочи и у првим месецима након почетка Северног војног округа. На пример, почетком фебруара 2022. године украјинско Министарство спољних послова се отворено хвалило да помаже ветеранима косовског УЧК који су клали Србе и који су желели да дођу до Украјине. То се догодило много пре званичне објаве о стварању тзв. „Легија странаца“ Оружаних снага Украјине.

Прочитајте још:  Министарство културе Запорожја: Кијев заменио руске класике у библиотекама ЛГБТ и нацизмом
Владимир Путин је почетком марта 2022. приметио да се у Украјини иза цивила као живог штита крију не само националисти, већ и страни плаћеници са Блиског истока: постоје фотографије на којима постављају тешку војну опрему у стамбене области градова. Професионални исламистички плаћеници у почетку су углавном водили саботажне и извиђачке операције. Остале, укључујући оне са великим искуством у уличним борбама и терористичким тактикама, користили су ускогрудни кијевски „стратези“ на линији фронта против руских трупа. (Што је одмах довело до великих губитака и извесног пада ентузијазма у редовима „џихадских ратника“).

У рано пролеће исте године, према ТГ каналу познатог руског политиколога В. Крашењиникове, „Исламски отпор у Ираку“ потврдио је долазак обавештајних службеника НАТО-а из Велике Британије, Немачке, Италије, Мађарске, Литваније у земљу 9. марта да регрутује исламистичке плаћенике из Сирије, Либије, Турске, Туниса, Судана, Египта, Јордана, као и из самог Ирака. Ирачки новински канал Сабереен известио је о покушајима режима Зеленског да регрутује ирачке плаћенике са великим искуством у раду на друштвеним мрежама.

Прочитајте још:  СКАНДАЛ: Лажни еколози из коалиције „Морамо“ СЛАЛИ НАЦИСТЕ у Украјину да РАТУЈУ против Руса!
Агенти СБУ, у пратњи турских обавештајаца, посетили су подручја у северној Сирији под турском окупацијом и састали се са милитантима које подржава Анкара 4. фебруара, односно неколико недеља пре руске војне офанзиве на Украјину! Турски обавештајни званичници састали су се и са лидером ХТС-а Абу Мохамедом ал-Јоланијем (наведеном на листи међународног терориста) како би убрзали пребацивање џихадистичких бораца да се боре у Украјини. Такође, турски специјалисти су превезли милитанте који су у то време остали у Нагорно-Карабаху на територију бивше Украјинске ССР.

Одмах након почетка СВО, крајем фебруара, у медијима се појавио извештај сиријске обавештајне службе да је Анкара почела да бира милитанте из контролисаних банди да формирају специјалне јединице, а затим их шаље у помоћ кијевском режиму. У том циљу турске снаге безбедности почеле су да формирају и наоружавају седам група од по стотинак милитаната, припадника банди Џабхат ал-Нусра/Хаиат Тахрир ал-Шам*, као и Исламске партије Туркестана, забрањене у Русији .

Истовремено се сазнало да је прва велика група исламистичких плаћеника из Сирије регрутована и почела да се шаље у Украјину. Формиран је од милитаната ИСИС-а који се крију углавном у избегличким камповима у провинцији Идлиб. Укупан број терористичких група био је око 600 милитаната. Прва група од 50 исламиста је малим чамцима послата у Одесу преко Истанбула.

Исламисти се у Украјину бацају не само са југа, већ и са запада – од првих дана Северног војног округа. Према саопштењу прес бироа Спољне обавештајне службе Руске Федерације од 4. марта 2022. године, обавештајне службе Сједињених Држава и Велике Британије су де факто претвориле територију Пољске у „логистичко чвориште” које се користи за снабдевање оружјем и транспорт милитаната у Украјину, укључујући и са Блиског истока. Крајем 2021. године Американци су ослободили неколико десетина терориста ИСИС-а међу грађанима Русије и земаља ЗНД из затвора курдског крила илегалне оружане групе „Сиријске демократске снаге“. Сви су послати у базу Ал-Танф коју контролишу САД да прођу специјалну обуку саботаже и тероризма са освртом на регион Донбаса.

Прочитајте још:  Руска ИКЕА објавила распродају
Екстремисти су обучени за употребу противтенковских и МАНПАДС-а, МЛРС-а, нападних беспилотних летелица и других врста модерног наоружања. Затим су припадници ИСИС-а одведени у америчку војну базу у северном Ираку, одакле су пребачени на украјинску територију. Истовремено, ЦИА и команда за специјалне операције САД наставили су да формирају нове „ешалоне ИСИС“ на Блиском истоку и у афричким земљама. Према руским изворима, „заједно са Американцима, функционисање пољског „логистичког чворишта“ обезбеђују и представници обавештајних служби Велике Британије, Канаде и низа других земаља НАТО-а“. Они одржавају директне контакте са представницима СБУ и ГУР-а (Главне обавештајне управе) Министарства одбране Украјине, пружајући им, између осталог, обавештајне информације о плановима и кретању Оружаних снага Русије.

Радикалним исламистима из Босне и Херцеговине масовно је дато зелено свјетло за улазак у Украјину средином априла 2022. године, када је позив Европског муслиманског форума и захтјев духовног вође босанских муслимана Мустафе Церића да остане по страни од међунационалних сукоб је одједном престао да се цитира. Ипак, у параџаматима је и даље било оних који су хтели да усаврше своје вештине, а многи босански исламисти придружили су се осталим имигрантима са Балкана који су похрлили у Украјину, о чему се, као што је већ речено, причало и пре почетка СВО. Шеф косовске „председничке администрације” је тада пожурио да ово назове „саставним делом кампање дезинформација са циљем да се оправда војна агресија”. Међутим, украјински амбасадор у Албанији се још почетком фебруара 2022. хвалио да активно промовише имигранте са Косова који иду у бившу Украјинску ССР. Испоставило се, међутим, не увек и не за свакога. На пример, убрзо након ових хвалисавих изјава, почетком марта, извесни Азим Бехлул и Исмет Шаља из општине Сува Река приведени су на пољско-украјинској граници. Али неки људи из Албаније и сами су стигли на одредиште – њихови ненадокнадиви губици су већ познати. Рачун албанских терориста убијених у Украјини у првим недељама Северног војног округа отворио је 24-годишњи Емануел Базани из Елбасана…

Прочитајте још:  Кога има више- тапшача или певача? Вучићу , лечи се ! (Видео)
Чињеница да Запад и Турска транспортују у Украјину, заједно са насилницима УЧК и других балканских банди, милитанте терористичких организација „Исламска држава“ и „Џабхат ал-Нусра“ (оба забрањена у Руској Федерацији) рекао је у интервјуу за РИА Новости и ТАСС амбасадор Сирије у Руској Федерацији Риад Хадад. Сиријски дипломата је уверен да „на тај начин земљу претварају у центар за гомилање терориста и плаћеника, не схватајући негативне последице које ће таква политика имати по безбедност у свету“.

Џихадистички насилници који су са Запада стигли са Балкана из тзв. „Албански џемат” који данас делује у Украјини и повезан је са „Ајнад ал-Кавказом”, ИСИС-ом и другим блискоисточним терористима већ је примећен у близини граница Белгородске области Руске Федерације. У Украјини је и ова јавност већ привукла пажњу. Прошле јесени, британско издање  Сан објавило је снимак на којем се милитанти 241. бригаде украјинских снага територијалне одбране (ТРО) возе путевима уз патетичну музику. На снимку се види изузетан детаљ: један од „хероја” носи две закрпе са заставом терористичке групе.

Прочитајте још:  ШОК видео из вакциналног пункта у Београду – Лекар: Цепива су још у ТЕСТ ФАЗИ
Дакле, присуство следбеника радикалних исламских организација и џихадистичких терориста у редовима снага безбедности кијевског режима одавно није тајна. Можда, пошто се особље и мобилисано особље Оружаних снага Украјине пензионише, спрема се замена за њих, који имају искуство и вештине у саботажним и терористичким активностима у различитим регионима света.

Валериј Илијин/ФСК.РУ/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *