АФЕРА “ПЕКАБЕТА”: Да није убијен Зоран Ђинђић, Драган Ђилас би уместо у политици био у затвору!

0

Ђинђић и Ђилас

Да није убијен Зоран Ђинђић, Драган Ђилас би уместо у политици био у затвору!

Демократске промене после 2000 у  Србији обележене су контроверзама и аферама. Један случај који је већ намерно заборављен а који би требало да буде подсетник како је Србија изгубила свој правац, јесте  из 2000. године, када је тадашњи председник Демократске странке (ДС) и први демократски изабрани премијер Србије, Зоран Ђинђић, поднео кривичну пријаву против Драгана Ђиласа.

Пријава је била усмерена на наводе о рекетирању и лажном представљању у оквиру компаније “Pekabeta”, што је изазвало значајан јавни ресонанс.

Зоран Ђинђић, који је постао симбол промена и новог пута Србије, видео је у поступцима Драгана Ђиласа одлике и бројне прљаве планове који су нарушавали вредности за које се залагао. Кривична пријава поднета против Ђиласа у новембру 2000. године усмерена је на заштиту интегритета демократских процеса и привредног развоја земље.

Упркос поднетој кривичној пријави, правосудни систем Србије се суочавао са бројним изазовима у свом раду, што је често резултирало спорим или непостојећим поступцима у случајевима који су укључивали високопозициониране политичке фигуре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас, у контексту бројних афера које су обележиле владавину Драгана Ђиласа, појављује се парадокс у којем се Ђилас позива на име покојног премијера Ђинђића. Такав потез изазива гађење и питање да ли би Драган Ђилас данас био у политици или у затвору, да је покојни премијер преживео атентат.

 

У времену када се на име Зорана Ђинђића позивају они против којих је он иступио, постаје јасно да је пут ка истинским вредностима и принципима које је он представљао није ни сличан са оним путем којим желе да иду они који се представљају као његови наследници.

Прочитајте још:  Одјекују пуцњи у Бањској

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *