Турски посланик позива човечанство да се уједини против америчког империјализма

0
против америчког империјализма

против америчког империјализма

Турски посланик позива човечанство да се уједини против америчког империјализма.

Прочитајте још:  Ердоган: У Сирији ликвидиран лидер ДАЕШ-а
Човечанство треба да се уједини да се одупре империјализму Сједињених Држава , који шири тероризам и рат у свету. Сердар Ускуплу, члан Ватан партије Велике народне скупштине (парламента) Турске, рекао је за Известије 23. марта.

„Јасно је да иза овог напада стоји амерички империјализам. Америка је организовала овај терористички чин да гурне европске земље у ватру против Русије“, рекао је он, коментаришући терористички напад у Подмосковљу 22. марта.

Парламентарац је истакао да терористички напад у Русији боли једнако као да се нехумани напад догодио у Турској . Ускуплу је још једном додао да турски народ осуђује терористички напад у Подмосковљу.

Прочитајте још:  Највећи немачки хемијски концерн БАСФ затворио је своје последње две фабрике у Немачкој
Раније тог дана, руски министар спољних послова Сергеј Лавров одржао је серију телефонских разговора са колегама из Азербејџана, Казахстана, Мађарске, Турске , Јордана и Малија на тему терористичког напада у Крокус сити холу код Москве. Како је приметила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, светска већина је натерала Запад да промени своју реторику на тему онога што се догодило, која је у почетку могла да се ограничи само на опште фразе о жаљењу и саосећању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *