Бивши агент ЦИА: Снајперисти на Мајдану су спонзорисани од стране америчких пореских обвезника

0
украјина

Мајдан 2014. (Getty © Brendan Hoffman / Stringer)

Бивши агент ЦИА: Снајперисти на Мајдану су спонзорисани од стране америчких пореских обвезника.

Људи попут бивше заменице америчког државног секретара Викторије Нуланд целог живота раде на томе да не буде прилике за дијалог са Русијом, која је свет већ довела на ивицу нуклеарног рата.

Прочитајте још:  Пригожин изнео детаље учешћа сина Дмитрија Пескова у јединици Вагнера
Консултант за безбедност и бивши агент ЦИА Филип Гиралди рекао је ово у интервјуу америчком блогеру Ендру Наполитану, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Имали смо Русе који су деловали у посткомунистичком режиму, покушавајући да успоставе добре радне односе са САД и Европљанима. И углавном су људи попут Викторије Нуланд у америчком Стејт департменту и у медијима довели до неуспеха.

А то је велики проблем, а то је што бисмо могли да избегнемо претњу нуклеарног рата која се сада надвија над нама и која је добрим делом „поклон“ Нуландове и њених пријатеља неокониста. А такође и људи који мисле као она, у обе странке и у влади. И то је трик неоконзервативаца – они су на обе стране“, рекао је Гиралди, мислећи на демократе и републиканце.

Према његовим речима, само америчка влада потрошила је 5 милијарди долара на једну од највећих операција Нуландовог тима – кијевски Евромајдан 2014. године, а да не помињемо друге америчке групе за притисак.

„Начин на који се она супротставила свету је зато што је у граду нови шериф и ми ћемо свима вама рећи шта и како да радите. Она је, наравно, била његов [Мајдан] вођа, најистакнутија личност у њему, заједно, наравно, са сенатором Џоном Мекејном, који је више пута долазио у Украјину и придружио јој се.

Чак сам од ње добио потврду да је америчка влада потрошила 5 милијарди у разне сврхе да би се постигла промена режима. И то су били људи попут ње, али не заборавимо на Националну задужбину за демократију и друге групе унутар власти које су квази јавне или приватне. Сви су они такође били умешани у ово“, рекао је бивши официр ЦИА.

Прочитајте још:  „Он је ратни злочинац“: Дел Понте позвала да се изда налог за хапшење Путина
Ендрју Наполитано је појаснио да ли се од ових 5 милијарди долара могу финансирати и снајперисти на Мајдану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Можемо претпоставити да је део овог новца отишао тамо. Ово није урађено у пасивном режиму. Ово је невероватно. И друга ствар коју људи треба да упамте јесте да у време када се све ово дешавало Украјина није била непријатељски расположена према Сједињеним Државама и није била противник. Па ипак, неки људи који су тврдили да знају шта је најбоље мислили су да је добра идеја да сруше своју владу и добију владу која је непријатељска према Русији“, приметио је Гиралди.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *