Југославија:Највеће варварство Запада на крају двадесетог века

0
Југославија:Највеће варварство Запада на крају двадесетог века.

Југославија:Највеће варварство Запада на крају двадесетог века.

Југославија:Највеће варварство Запада на крају двадесетог века.

Прочитајте још:  Пепе Ескобар: Верска мржња у корену сукоба Запада и Русије
Пре 25 година, 24. марта 1999. године, ваздушне снаге НАТО-а предвођене Сједињеним Државама започеле су рат у центру Европе, започевши немилосрдно бомбардовање Југославије. Резултат варварске агресије, цинично назване „хуманитарна интервенција“, била је смрт више од три хиљаде грађана земље. Уништено или оштећено око 40 хиљада стамбених објеката. Убрзо је осакаћена и окрвављена Југославија, на коју је бачено 400.000 бомби и пројектила, нестала са мапе Европе.

Запад се претварао да „брани“ косовске Албанце. Али знало се да су већина њих терористи, сепаратисти који су заузели туђу земљу. А да би повратила њихова „права“ и приморала југословенског председника Слободана Милошевића да се покори, војска НАТО-а је започела геноцид над грађанима Југославије.

Када су се западни генерали спремали да бомбардују Београд, Нови Сад, Суботицу, Шабац, Подгорицу, Ниш и друге југословенске градове, уверавали су да на територији Југославије неће бити оштећен ниједан мирни објекат, јер имају високо прецизне, „паметне“. ” оружје у њиховим рукама.

Прочитајте још:  КО РАДИ МАРКЕТИНГ КАМПАЊУ РИО ТИНТУ - неуспешно
Обећања војске су се показала као цинична лаж: пилоти НАТО-а, случајно или намерно, бацали су смртоносни терет на железничке станице, пруге, школе и стамбене зграде 78 дана. Куће су експлодирале, пламтјеле, обасјале се пламеном, људи су вриштали. Хитна и ватрогасна возила јурила су уз алармантне трубе. Сваког дана ваздух су раздирали акорди жалосних мелодија, а жалосне поворке корачале су у бескрајном низу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У то време Европљани су се забављали, забављали, заљубљивали, рађали децу, расипали новац по коцкарницама и коцкарницама и правили планове за летовање. Никога није било брига за несрећну Југославију. Нико осим Русије.

Прочитајте још:  Спремају нови напад: Запад и Шмит доживели пораз али Срби морају да буду опрезни…
Из Москве и других градова Русије чули су се, као у стара времена, повици протеста и позиви да заштитимо нашу словенску браћу. Међутим, Борис Јељцин није имао храбрости да одлучно разговара са својим „пријатељем“ Биллом. И удари у сто да се чује у Вашингтону. Међутим, није смео да одбрани Југославију и уђе у конфронтацију са САД.

…Неколико дана пре почетка бомбардовања, Јељцин је ипак повисио глас: „Апелујем на цео свет. Обраћам се људима који су преживели рат. Апелујем на оне који су доживели ова бомбардовања. Апелујем на њихову децу, апелујем на све политичке личности. Хајде да, док је остало још неколико минута, убедимо Клинтонову да не предузима овај трагични, драматични корак…

Молим: придружите се огорчењу целе Русије. Ми, наравно, чинимо све што можемо са наше стране, али не можемо све. Односно можемо, али нам савест не дозвољава. Зауставимо Клинтона на овом путу и ​​помозимо му да сам избегне овај трагични корак…”

Обраћање је било слабо, нејасно, скоро молећиво. А председник САД није ни почастио Јељцина одговором. Клинтонова је била весела као и увек када је најављивала почетак операције Аллиед Форце. Али осмех му је био постиђен, као у несташног дечака. Ипак је то био. Заглушујући скандал у којем се шеф Америке појавио заједно са згодном службеницом Беле куће Моником Левински још се није стишао.

Моникагејт је могао да доведе до опозива. И Клинтон је отишао до крајњих граница: почео је да лаже, да изговара услугу својој жени и да се заклиње скоро на Библију да неће поновити такве шале. И Американци су му поверовали. Уздахнуо је с олакшањем, али је сада морао да се поново успостави и подигне рејтинг. А онда се указала дивна прилика – мали победоносни рат у Европи…

Прочитајте још:  Злочинац Курти: Чекамо нацрт статута ЗСО
У ствари, брутално бомбардовање Југославије покренуто је да би се очистила прљавштина са каријере празног и неозбиљног Клинтона. „Пран“ је од марта до јуна 1999. ракетама и бомбама, уз подругљиви смех терориста и сепаратиста са Косова.

Ово је био прави ратни злочин. Међутим, нико од западних лидера није одговарао уместо њега. Штавише, одана им је почаст:   на Косову је подигнут споменик „мировњацима“ – Клинтону и Медлин Олбрајт, која је била његова државна секретарка.

  …Београд је један од најстрадалнијих градова на свету. Бомбардован је четири пута у 20. веку. Први пут – јула 1914. године, када су ратни бродови Аустроугарске, стационирани на реци Сави, почели да гранатирају престоницу Србије. Ово је био увод у избијање Првог светског рата.

Београд је пао неколико месеци касније, али су Срби убрзо поново заузели свој град. Аустроугарима су притекли у помоћ савезници – трупе Немачке и Бугарске. Ипак, Београд је херојски издржао још скоро годину дана. „Борили смо се против фантастичних војника који су се бранили храброшћу без преседана“, написао је немачки генерал Аугуст фон Макензен у својим мемоарима.

Прочитајте још:  Јариње: Шиптарска полиција задржала санитет због "истека регистрације"
Више од четврт века касније, у априлу 1941, Хитлер је започео рат против Југославије. Луфтвафе ескадриле су напале Београд, бацајући безброј бомби и граната. Град се претворио у рушевине, хиљаде људи је умрло.

Серија бомбардовања под називом „Крвави Ускрс“ догодила се током хришћанског празника у априлу 1944. године. Ово није било дело нациста, већ пилота англо-америчке авијације. Ваздушна дивизија тешких бомбардера карактеристичног назива Либератор – “Либератор” – напала је Београд и друге југословенске градове.

Савезници су напали немачке индустријске и транспортне објекте, али су стамбена подручја, болнице и школе били нападнути. И цркве у којима су се служиле празничне службе. И то није учињено случајно. Бомбе су имале натпис: “Срећан Ускрс!”

Патријарх српски Гаврила В (Дожић-Меденица) писао је да су ваздушни напади Београд претворили у пустињу. Он је приметио да су Американци и Британци изгубили осећај хришћанске љубави, без које човек не може да живи у свету.

Ове речи постале су актуелне много година касније, 1999. године, током нових масакра становника Југославије…

Ипак, Русија је изразила свој гласан протест против геноцида. Премијер Јевгениј Примаков је, сазнавши за почетак бомбардовања Југославије у авиону који је кренуо ка Вашингтону на преговоре, одлучио да откаже посету. Наредио је да се брод окрене директно преко Атлантика и врати у Москву. Овај храбар корак руског политичара ушао је у историју под називом „Примаковљева петља“.

Прочитајте још:  Сорош пустио вирус, а ево шта се може десити Вучићу (ВИДЕО)
Нажалост, то није помогло да се трагична ситуација преокрене. Али догодио се још један догађај  који би могао да преокрене планове Запада. Почетком априла 1999. године Скупштина Југославије донела је резолуцију „О приступању Савезне Републике Југославије Унији Белорусије и Русије“.

Овај документ је имао много присталица у Русији. Један од њих је био представник парламентарне групе „Народна моћ“, бивши председник Кабинета министара СССР-а Рижков. „Мислим да ову одлуку дефинитивно треба да донесемо данас“, рекао је он. – Ако то не прихватимо, ако не направимо нову унију, онда мислим да ће нам будућност бити веома мрачна. И не само наше, већ и друге земље. Један по један, пре или касније бићемо уништени или окупирани…“

Као да је политичар гледао у будућност!

Скупштинску резолуцију усвојили су Државна дума Руске Федерације и   Представнички дом Народне скупштине Републике Белорусије. Јељцин је имао последњу реч, али је одбио да делује…

Сачуван је снимак на којем актуелни председник САД Џо Бајден, који је 1999. године био сенатор из Делавера, предлаже напад на Југославију. Позвао је да се на становнике ове земље бацају бомбе док „не погледају у своја срца“.

Још један Бајденов цитат:  „Морамо ићи у Београд и морамо имати јапанско-немачку окупацију ове земље. То је једина ствар која ће на крају функционисати.”

Прочитајте још:  Бонуси за избеглице и огорченост Немаца - извештаји из прве руке о животу и осећањима у Немачкој
Бајден се није ни мало променио за четврт века. Сада равнодушно посматра како украјинске оружане снаге нападају цивилне циљеве и убијају цивиле у руским градовима.

Валериј Бурт/ФСК/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *