НАТО злочинци на годишњицу агресије “унапредили” статус терористичке државе “Косово”

0
косово

(Фото: Весна Веизовић / НАТО)

НАТО злочинци на годишњицу агресије “унапредили” статус терористичке државе “Косово”.

НАТО злочиначка организација на 25. годишњицу агресије на СРЈ и Србију “унапредиле” су статус “Косова” од посматрача до сарадника, сопштили су Ејуп Маћедонци и посланик Куртијеве странке Дритон Хисени, преносе шиптарски медији.

„Косово је дуги низ година имало статус чланице посматрача. Ова одлука биће формализована гласањем на Парламентарној скупштини НАТО-а на пролећном заседању Скупштине, које ће бити одржано 27. маја у Софији. Са повећањем нивоа заступљености Косова у Скупштини НАТО-а, имаћемо проширење делегације, веће ангажовање у одлукама Скупштине и имаћемо право да се обраћамо амандманима и коментарима за сваки процес и документ који се из Скупштине, што је раније требало да се ради преко делегација других земаља, углавном Албаније“, навео је Хисени.

Прочитајте још:  Београд: Пуцњава на пумпи, убијен починилац
Шеф делегације Србије у Парламентарној скупштини Натоа Владимир Ђукановић оценио је да је одлука да се Косову да статус придруженог члана у ПС Натоа скандалозна и најавио да ће Србија у наредном периоду донети одлуку о даљем учешћу у том телу.

“С обзиром да је Парламентарна скупштина Натоа наводно одлучила да лажној држави Косово уместо досадашњег статуса ‘Скупштина Косово’ омогући статус придруженог члана, као неко ко је председник наше парламентарне делегације при Парламентарној скупштини Натоа могу да кажем да је та одлука скандалозна и да ћемо у наредном периоду донети одлуку о нашем даљем учешћу. Мој став је да би у таквој ситуацији требало да напустимо учешће у Парламентарној скупштини Нато”, навео је Ђукановић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо,и председник Александар Вучић је у јучерашњем обраћању на ТВ Прва истакао да би чланство Косова у Савету Европе било “дефакто” избацивање Србије из те организације.

В.Т./Васељенска

Бонус https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/%D1%82%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%9A%D0%B0-%D0%BE:6видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *