Рат који и даље траје: Четврт века без правде због НАТО агресије!

0

Прошло је четврт века од агресије која је потресла темеље наше земље, али не и вољу и решеност српског народа. На тај мрак над Србијом, над нашим Косметом, одговорили смо јединством и отпором који се преноси са колена на колено. У најчистијем часу наше историје, када су сирене резале тишину, наша одлучност да заштитимо светиње и отаџбину била је непоколебљива.

Са сваким падом бомби, са сваком изреченом лажи о нашем народу, ми смо својим поносом и пркосом писали историју отпора. Није било речи о одступању, већ само о одбрани свега што нам је свето. У тамној ноћи под сиренама за ваздушну опасност, ми смо били једно – једна душа, један народ, спреман да брани своје.

Рат против Срба на Космету није завршен; променио је облике и интензитет, али наша одлучност да се боримо за правду и истину остаје иста. Усред непрекидних изазова, међународно право и Резолуција 1244 УН постају светионици који осветљавају наш пут – потврда да је Космет недељиви део Србије, земља која се брани сваким дахом, сваком молитвом, сваком борбом.

Срби стоје чврсто, и васкрсавају попут својих манастира на Косову и Метохији, подсећајући свет да правда и право не познају компромисе. Не тражимо ништа што није наше, али ниједан комад наше свете земље нећемо предати.

Зато, док се борба наставља, наше поруке су јасне и гласне: Нећемо заборавити своје жртве, нећемо одустати од своје правде, и нећемо дозволити да наше право буде гажено. Стојимо уједињени, са историјом у срцу и будућношћу у погледу, спремни да одбранимо сваки камен Космета, јер је то земља наших предака, историје и будућих генерација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ЧУВАЈУ ПОРЕДАК, А СРБИ СУ МЕТА НА СВАКА 63 САТА: Србија незадовољна одговором Кфора и тражи додатне гаранције за наш народ

„Косово је Србија“ није само поклич; то је вапај наших душа, обавеза предака и завет потомцима. На Космету смо не зато што морамо, већ зато што је то земља којој припадамо, за коју смо везани нераскидивим снопом историје и вере. Историја нам је сведок, а будућност ће бити наш судија. На овом темељу стојимо непоколебљиво, са вером у срцу и истином у руци, спремни да чувамо, бранимо и вратимо сваки комад наше отаџбине.

За наше потомке, за нашу земљу, за свету Србију, ми ћемо увек бити на стражи. Отаџбина зове, а ми одговарамо: Бићемо ту, увек и вечно, јер само тако можемо чувати нашу прошлост, обезбедити нашу садашњост и изградити нашу будућност. Србија ће опстати, јер у нама тече крв хероја, у нашим венама пулсира историја, и у нашим срцима гори вечни огањ слободе и правде.

Филип Фићовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *