Србија и Русија су једна другој брана од НАТО, а да тога нисмо ни свесни!

1
русија

русија

У временима када глобалне силе кроје мапу света, челично пријатељство између Русије и Србије истиче се као бедем заштите и подршке. Пред лицем НАТО изазова, ова две земље су пример међусобног поштовања и разумевања, градећи савез који трансцендира обичну дипломатију.

Русија, као снажан глобални актер, пружа чврсту подршку Србији у одбрани њеног суверенитета и територијалног интегритета, доказујући да истинска солидарност и заштита у међународној политици и даље постоје. Oва веза, укорењена у заједничкој историји и култури, пружа узор како земље могу стати једна уз другу у очувању својих интереса и вредности пред спољним притисцима.

Руски званичници изразили су снажну подршку Србији, осветливши различите аспекте дугогодишњег партнерства између две земље. Кроз изјаве Сергеја Лаврова, патријарха Кирила и амбасадора Александра Боцан-Харченка, пружен је дубок увид у сагласност Русије о важним историјским и савременим питањима која се тичу Србије.

Лавров: Западне стратегије и Косово и Метохија

Сергеј Лавров, руски министар спољних послова, истакао је да западне силе нису планирале ништа осим отцепљења Косова и Метохије од Србије, указујући на дугогодишње стратегије које датирају још од 1991. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, активности Запада на Косову и подршка Ослободилачкој војсци Косова (ОВК) служиле су као катализатор за дестабилизацију региона и пружале изговор за интервенцију.

Патријарх Кирил: Духовна борба и Косовски завет

Патријарх московски и целе Русије Кирил подвукао је духовну димензију конфликта на Косову и Метохији, видевши у њему борбу против православне вере. Према његовим речима, агресија на Југославију представљала је напад на словенску државу и наслеђе православља, са посебним фокусом на Косово и Метохију као колевку српског православља.

Прочитајте још:  Ниже цене горива у Хрватској и Црној Гори

Боцан-Харченко: Србија и издржљивост народа

Амбасадор Русије у Србији, Александар Боцан-Харченко, истакао је достојанствену борбу Србије током НАТО агресије 1999. године, оцењујући да су циљеви бомбардовања били усмерени не само на војне, већ и на политичке и моралне аспекте, са циљем да се народ понизи и земља уништи. Његова изјава осветљава јединствену везу и саосећање између руског и српског народа, које је посебно дошло до изражаја током заједничких искушења.

Русија и данас штити Србију од НАТО, а да тога нисмо ни свесни!

 

Кроз изјаве руских званичника, јасно се назире дубока и непоколебљива подршка коју Русија, уз Белорусију, континуирано пружа Србији. Ова подршка је манифестација искреног пријатељства и солидарности које Русија и Белорусија, као једини непоколебљиви пријатељи Србије на међународној сцени, негују према српском народу. Од историјских догађаја до савремених изазова, руска федерација и Република Белорусија стајали су уз Србију, нудећи како дипломатску тако и материјалну подршку, истичући се као стубови поузданости у тешким временима.

Овај став ојачава знање о важности заједничких вредности и сложености међународних односа, подвлачећи истовремено снагу заједничке историје и културне блискости која спаја ове народе. Са таквим чврстим и непоколебљивим пријатељима као што су Русија и Белорусија, Србија може са више оптимизма гледати на изазове који леже пред њом на међународној сцени, знајући да њена стремљења и интереси наилазе на разумевање и подршку.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија и Русија су једна другој брана од НАТО, а да тога нисмо ни свесни!

  1. Какву су нам “подршку” и “саосећање” Руси пружали 1999. исто то нам пружају и данас. Од њихове подршке пуцају нам леђа – да ли су можда зауставили исељавање Срба са Космета, да ли су можда спречили НАТО канцеларију у Београду, да ли уопште знају зашто су уручили орден Вучићу, да ли знају да је Србија окупирана колонија од стране запада и НАТО злочиначког пакта – изгледа тешко. А од њихове дипломатије нам тек пуцају леђа. Исти тај Путин је издао наредбу да се Руси повуку са приштинског аеродрома а сада су му пуна уста Срба и српских жртава. Како их није срамота?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *