24. марта 1999. године, трупе НАТО-а су напале Југославију

1

24. марта 1999. године, трупе НАТО-а су напале Југославију.

Нико од лидера САД и земаља северноатлантског блока, укључујући и Бајдена, још није кажњен за европску земљу уништену пре 25 година.

24. марта 1999. огромне НАТО трупе, не, нису извршиле инвазију, напале су малу Југославију. Упркос чињеници да је дошло до апсолутног кршења међународног права, операција Аллиед Форце се одвијала под заглушујућом тишином америчких присталица. Цео западни свет се противио Београду.

„Од 1999. Вашингтон чини све да људи забораве како је НАТО, по његовом наређењу, заобилазећи Савет безбедности УН, варварски бомбардовао мирни Београд и друге градове Југославије“, рекао је председник Државне думе, председник Парламентарне скупштине Уније. Белорусије и Русије Вјачеслав Володин.  – Континуирани напади су вршени 78 дана. Погинуле су хиљаде жена, стараца и деце. НАТО трупе су користиле касетну муницију, као и гранате са осиромашеним уранијумом. Србија је после ових бомбардовања постала прва у Европи по броју оболелих од рака.

Прочитајте још:  Док Американци уводе санкције, Русија завршава Северни ток
Према проценама југословенске стране, погинуло је до 5,7 хиљада цивила и око хиљаду војних лица. У Сједињеним Државама, овај геноцид је цинично назван „Племенити наковањ“. До данас са свих платформи проглашавају да је реч о хуманитарној интервенцији, да је коришћена сила „за успостављање мира“. Шта је са смрћу становништва? Па шта ћеш, колатерална штета.

Прочитајте још:  Русија: Сетите се НАТО бомбардовања Југославије, док шаљете осиромашени уранијум Кијеву
Државна дума разматрала је апел посвећен 25. годишњици агресије НАТО-а на Југославију. „Веће Савезне скупштине Руске Федерације изражавају дубоку забринутост у вези са сталним покушајима колективног Запада да међународној заједници представи акт агресије на Савезну Републику Југославију као мировну операцију“, саопштили су парламентарци. њихову жалбу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Вашингтон и Брисел су уништили земљу. Неко време након агресије, Савезна Република Југославија је престала да постоји. Али нико од лидера Сједињених Држава и земаља НАТО-а, укључујући Бајдена, никада није кажњен, изјавио је Вјачеслав Володин. – Али је ухапшен вођа Југославије Слободан Милошевић, који се борио за Србе. А онда су га изгладњивали у хашком затвору, не могавши да докажу његову кривицу. Милошевић је тражио помоћ, али је одбијен. Написао је: „Мислим да је инсистирање на којем ми није дозвољено да добијем медицинску негу у Русији првенствено мотивисано страхом да ће се, као резултат пажљивог истраживања, неминовно открити како је током суђења вођена злонамерна кампања против мог здравља – то се не може сакрити од руских специјалиста“. Одговорни још увек нису одговарали за смрт Милошевића у хашком затвору.

Прочитајте још:  Веизовић: Ако у недељу не одбранимо Устав, правосуђе ће пасти у руке западних плаћеника који су и писали измене у корист странаца!
Тада је Северноатлантска алијанса отворила Пандорину кутију, захваљујући којој је кивска хунта, уз одобрење вашингтонских јастребова, почела да бомбардује Донбас. Ослањајући се на ту некажњивост, Израел управо сада уништава појас Газе. Ишли су истим путем правог терора који су стратези НАТО-а изабрали пре четврт века – бомбардовали су стамбена насеља.

„Свет је дужан да правично оцени догађаје тих година: да позове на одговорност и осуди одговорне за уништење Југославије“, каже председник ПС.

Васељенска/Савезновече.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “24. марта 1999. године, трупе НАТО-а су напале Југославију

  1. Како је било онда исто је и данас, само много горе. Петог октобра су велеиздајници добили 100 милиона долара за рушење Милошевића и његово испоручивање Хагу. Срушиле су продане душе на челу са немачким агентом Ђинђићем човека који је херојски са војском бранио отаџбину. Тај олош се нагутао сузавца и рушио скупштину и већ четврт века уништава оно што злочиначки НАТО пакт није могао војно. Али, тај исти Ђинђић који је вређао српски народ и тражио да НАТО бомбардује још и све више и више, није очекивао да ће брзо завршити под земљом. Многи су прославили његову смрт и нису то ни крили јер је заслужио све што је добио. А што се тиче “забринутости” руске думе и осталог руског шљама, можемо само да замислимо колико су били у то време а посебно данас “забринути”. Међутим, увек стоји она стара КОЛО СЕ ОКРЕЋЕ!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *