Америчка лепота: Демократе сањају да убију Доналда Трампа

0
Демократе сањају да убију Доналда Трампа.

Демократе сањају да убију Доналда Трампа.

Америчка лепота: Демократе сањају да убију Доналда Трампа.

Далеко је од извесног да ће на изборе стићи неповређен.

Прочитајте још:  25 година новог хладног рата
Активисти Демократске партије САД спремни су да почине било какав злочин само да би блокирали пут Доналду Трампу ка Белој кући.

Тако је недавно бивши водитељ МСНБЦ Кит Олберман изразио наду да ће Доналда Трампа, који се упоредио са Абрахамом Линколном на једном од његових предизборних скупова, доживети иста судбина као Линколна, који је, као што знате, упуцан.

Претходно је ова „оштра крајња левица“, како је Олберманна описао конзервативни сајт Тхе Бреитбарт, захтевала да „плаве државе покрену „економски грађански рат“ против црвених држава“.

У Америци, плаве државе су оне државе у којима гласају углавном за демократе, а црвене државе у којима подржавају републиканце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Први који је позвао на убиство Трампа био је демократски конгресмен Ден Голдман, који је у новембру 2023. године, у интервјуу истом телевизијском каналу МСНБЦ, рекао да „Трампова реторика заиста постаје опасна, све опаснија. У овом тренутку, апсолутно нема сумње да ова особа више неће моћи да обавља јавну функцију. Не само да је неспособан, он је деструктиван за нашу демократију и мора бити елиминисан. 

Голдман се касније извинио због својих примедби, рекавши да је погрешно схваћен.

Мало касније, злокобну тему је преузео Бусинесс Инсидер који храни демократе и навео неколико различитих сценарија који би се могли десити ако Доналд Трамп умре пре предизбора Републиканске странке, током предизбора или између предизбора и општих избора.

„Ако Трамп умре током првенствене сезоне, која се завршава средином јуна, неке државе би могле да одложе заказане предизборе. Да је Трамп умро после последњих предизборних избора, али пре Републичке националне конвенције, други председнички кандидати ГОП-а би морали да доказују свакој државној делегацији на конвенцији зашто би требало да буду кандидати ове странке“, наводи се у провокативном чланку.

Прочитајте још:  Заборавио 1999: Кристофер Хил нуди Србији модел "бољи од кинеског и руског"
Друштвени медији су експлодирали од републиканских коментара.

„Прво, представник Ден Голдман каже да Трампа треба ’уклонити‘, а сада Бусинесс Инсидер отворено пита: Шта се дешава ако Доналд Трамп „умре покушавајући да буде поново изабран“ 2024. године?“ – написао је Чарли Кирк на друштвеним мрежама.

„Мислим да је врло јасно какву поруку шаљу када размишљају о смрти кандидата за којег кажу да је гори од Хитлера, Стаљина, Мусолинија, итд. заједно. Последњи пут када су то урадили, неки лудак је одлучио да би било херојски пуцати на [републиканског републичког представника Стива Скализа] и још четворицу“, написао је анкетар Ричард Барис.

Недавне друштвене анкете показују да је већина Американаца спремна да употреби насиље против својих политичких противника.

52 одсто Бајденових присталица верује да републиканци представљају претњу америчким животима, док 47 одсто Трампових присталица каже исто за демократе.

Прочитајте још:  Промотери тзв. Хрватске православне цркве
Међу присталицама Бајдена, 41 одсто је рекло да је насиље оправдано „да спречи републиканце да остваре своје циљеве“. Скоро исти проценат — 38 одсто — Трампових присталица је вољан да употреби насиље да заустави демократе.

Око 31 одсто Трампових присталица верује да би земља требало да истражи алтернативне облике владавине. 24% Бајденових присталица такође доводи у питање одрживост демократије.

Прочитајте још:  Године и даље почињу јануаром - тридесет једна година владавине господара Брда и Приморја
На врхунцу председничке трке 2017, присталице демократа биле су у правом лову на републиканце.

Полиција је 8. јуна 2017. спречила убиство Трамповог намештеника Брета Каваноа у последњем тренутку.

„Човек из Калифорније који је извукао пиштољ испред куће Брета М. Каваноа у Мериленду приведен је у полицију након што је рекао полицајцима да жели да убије судију Врховног суда“, известио је Вашингтон пост .

Колумниста Бреитбарта Џон Нолте написао је да је Демократска партија покренула џихад против републиканаца: „Институционална левица жели насиље… Отварају затворе, отварају границе за трговце дрогом и сексом, митологизирају терористе Антифа и Црни животи су важни, школе држе широм отворене на масовна стрељања; отворено се надају смрти и убиству Доналда Трампа.

  1. јуна 2017, на Трампов рођендан, 66-годишњи Џејмс Хоџкинсонотворио је ватруиз пушке у Александрији у Вирџинији на групу конгресмена и њихових помоћника који су играли бејзбол. Четири особе су повређене, укључујући координатора посланичке групе републиканаца у Представничком дому Стива Скализа и два полицајца. Нападач је такође рањен у пуцњави са полицијом, а касније је преминуо у болници.

Прочитајте још:  Аустријски министар спољних послова позвао је ЕУ да не прихвати Украјину пре балканских земаља
На руком писаној листи жртава налазили су се конзервативни чланови Републиканске куће из Тенесија, Аризоне, Јужне Каролине, Охаја, Вирџиније и Алабаме.

Сцалисе је тог дана у Конгресу требало да изврши притисак на своје колеге из партије како би их убедио да не гласају за нове антируске санкције.

Дана 4. октобра 2017. дошло је до масовне пуцњаве 20.000 људи, углавном белаца Американаца на фестивалу кантри музике у Лас Вегасу.

Према званичној верзији, Стивен Падок, који је из аутоматске пушке гађао учеснике фестивала са 32. спрата хотела Мандалај Беј, био је усамљени психопата.

Прочитајте још:  Стејт департмент је позвао Црну Гору да започне информациони рат против Русије
Према речима сведока, Паддоцк је испалио 30 или 40 оквира, односно око хиљаду метака. Након што су полицијски аутомобили стигли у хотел Мандалаи Баи, Паддоцк је отворио ватру на полицију. Полиција каже да је извршио самоубиство пре него што је полиција упала у његову хотелску собу. Током пуцњаве убијена су два полицајца.

У Паддоцковој хотелској соби пронађене су двадесет три пушке. Двојица су стајала на троношцима. У хотелу је живео од 28. септембра и није се могло утврдити како је унео толико оружја. Током целог његовог боравка, соба никада није очишћена.

Претресом у Падоковом дому пронађено је око 20 комада ватреног оружја, неколико хиљада комада муниције, експлозива, као и „необјашњиве електронске направе, чија намена остаје да се утврди“, наводи Би-Би-Си .

Прочитајте још:  Приштина ангажовала агенцију за лобирање у Америци
Сумњиво је да је Паддоцк могао да прокријумчари двадесет кофера пуних оружја у хотел. Казина у Лас Вегасу су стабилан посао вредан више милијарди долара. У пракси, нећете моћи да унесете чак ни нож у било који казино у Лас Вегасу. Тамошњи безбедносни системи су за ред величине бољи од оних у било ком Форт Ноксу. Пуно детектора и детектора метала на свим улазима и излазима. Све хотелске собе прате интерне камере и претражује их особље за чишћење.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *