ФСБ: САД, Велика Британија и Украјина стоје иза терористичког напада у Москви

0
фсб

(фото:РИА НОВОСТИ)

Украјинска служба је повезана са терористичким нападом на “Крокус сити” код Москве, а заједно са њом иза напада стоје још и САД и Велика Британија, рекао је данас шеф руске Федералне службе безбедности (ФСБ) Александар Бортњиков у интервјуу новинару Павлу Зарубину.

Он је додао да је начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов легитимна мета за Оружане снаге Русије, као и сви они, који чине злочине против Руске Федерације, након чега је обећао да ће Москва одговорити на нападе.

“Свако ко почини злочин против Русије и руских грађана је легитимна мета”, а Службу безбедности Украјине требало би прогласити за терористичку организацију, каже Бортњиков.

На питање због чега је Буданов још жив, први човек ФСБ одговорио је кратко: “Има времена”.

Бортњиков је додао да је Кијев организовао припрему за терористе на Блиском истоку, док су сам напад припремили радикални исламисти, уз нечију помоћ, а открио је и да су терористе у Украјини планирали да дочекају као хероје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Бандити су планирали да оду у иностранство, односно на територију Украјине. Тамо су их чекали. Ова информација се сада разрађује”, прокоментарисао је.

Из ФСБ-а још поручују да Москва за сада не зна ко је наручио терористички напад, али зна ко је врбовао људе, и ко је организовао операцију.

Додаје се и да је информација коју је амбасада САД упутила да се у земљи припрема терористички напад била општег карактера, на шта је, како каже шеф ФСБ-а, Москва одреаговала.

Запад и Кијев су желели да дестабилизују ситуацију у Русији и изазову панику у друштву, објашњава Бортњиков, и упозорава да претња од новог терористичког напада у земљи још постоји.

Прочитајте још:  Због чега САД шаљу Украјини само "лоше оружје!"

РИА

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *