СВЕ ВЕЋА ПОДРШКА СТУДЕНТИМА ПРОТИВ ГОВОРА МРЖЊЕ: Блокада факултета док се не смени Грухоњић!

2

Студенти Филозофског факултета у Новом Саду најавили су за петак, 28. марта у 12 часова протест и блокаду свог факултета са захтевом за смену професора Динка Грухоњића.

Разлози за смену  су, како наводе из студентских заједница, огромни, његове изјаве о Динку Шакићу, омаловажавање жртава Јасеновца, испољавање мржње према земљи која га је примила док је као дезертер побегао из ратом захваћене БиХ, затим школовала и на крају запослила, приче о сепаратизму и посебно намере да се храмови Српске православне цркве претворе у кафане, само су неки од сух.

Студенти сматрају да је такво понашање и отворен говор мржње и верске нетрпељивости према СПЦ и самој Србији, не само да штете Филозофском факултету као установи од од интегритета, која би требало да пре свега учи студенте патриотизму и љубави према својој земљи, а затим да поштује све различитости, будући да у Новом Саду живи преко 10 различитих националних мањина.

Подршка студентским захтевима не долази само из унутрашњости факултета, већ и са различитих страна, показујући широк спектар незадовољства  јавности према понашању и изјавама професора Грухоњића. Јавност је посебно осетљива на питања која утичу на национални идентитет и културне вредности, а случај професора Грухоњића изгледа да је дотакао болну тачку многих, подстичући их да изразе своју подршку студентским иницијативама.

Грухоњић, сматрају студенти али и бројни други академски радници, мора бити кажњен и уклоњен са места професора, јер ће се на тај начин показати и другима који буду желели да крену његовим путем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Протест студената је 28. марта у 12 часова испред Филозофског факултета у Новом Саду!

Прочитајте још:  Вучић: Цене нафтних деривата мораће да расту и у Србији

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “СВЕ ВЕЋА ПОДРШКА СТУДЕНТИМА ПРОТИВ ГОВОРА МРЖЊЕ: Блокада факултета док се не смени Грухоњић!

  1. Браво за Студенте! Ово би требало да означи прекретницу! Почетак краја застареле, расистичке, колонијалне политике и једног назадног, пропалог система. Нека Сабахудин Грухоњић коначно, макар и нехотице, допринесе нечему лепом и корисном.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *