Прекинута потрага за несталом двогодишњом Данком Илић

0
полиција

Након интензивне потраге која је трајала преко 27 сати, Министарство унутрашњих послова објавило је да је потрага за двогодишњом Данком Илић у приградском насељу Банско Поље и области Брестовачке Бање привремено обустављена. Из МУП-а наводе да, иако је претражено око 10 квадратних километара, нема никаквих трагова који би указивали на то да се девојчица налази у наведеном подручју.

Више од 500 припадника различитих одсека полиције, укључујући Жандармерију, општу полицију, криминалистичку полицију, техничку управу, хеликоптерску јединицу, Сектор за ванредне ситуације, као и Горску службу спасавања и чланове добровољног ватрогасног друштва, били су ангажовани у потрази за малом Данком.

Околности нестанка

Полиција у својој истрази посебно разматра породичне прилике и околности које су довеле до нестанка Данке Илић. Ивана Драгомировић, мајка нестале девојчице, поделила је последње тренутке пре нестанка своје ћерке са јавношћу:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Живимо у Бору. Довела сам их да се мало istrče и прошетају. Док сам се окренула, Данке није било.”

Милан Илић, деда Данке, такође је поделио своје виђење тренутка нестанка, описујући Данку као “златно дете”.

Забринутост расте међу становницима и органима реда, посебно након што је Милан Илић, деда девојчице,  изразио сумњу да би Данка могла бити киднапована. Детектив Миле Новаковић изразио је неверицу у такву могућност, истичући да је мало вероватно да је дете могло нестати без трага у таквим околностима.

“Amber Alert” активиран први пут у Србији

Због нестанка Данке Илић, активиран је систем “Amber Alert” под називом “Pronađi me”, чиме је јавност хитно обавештена о нестанку детета. Ово представља први случај коришћења овог система у Србији, што показује озбиљност ситуације.

Прочитајте још:  Није Косово такозвано него је такозвана република Косово

Родитељи апелују на све који могу имати било какве информације или виде Данку да одмах контактирају полицију.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *