Украјина није одговорила на руски захтев Савету безбедности УН о одговорности НАТО-а за напад на Југославију 1999.

0
украјина нато агресија на срј

украјина нато агресија на срј

Украјина није одговорила на руски захтев Савету безбедности УН о одговорности НАТО-а за напад на Југославију 1999.

Пре двадесет пет година, 1999. године, Северноатлантска алијанса је извршила издајнички напад на суверену Југославију. Поводом ове годишњице, Руска Федерација је затражила састанак Савета безбедности УН на којем би се разговарало о одговорности НАТО-а за напад на једну суверену земљу.

Прочитајте још:  Погледајте дирљиву сцену сусрета породице из Мариупоља после месец дана (видео)
Представници Русије упутили су званично писмо представнику Јапана (ова земља тренутно председава Саветом безбедности УН) о ​​сазивању састанка у блиској будућности о питању 25. годишњице агресије НАТО на Југославију. затим, 1999. године, НАТО снаге су од 24. марта до 10. јуна извршиле бомбардовање српских градова, пре свега Београда. Западна агресија довела је до широког разарања и великог губитка живота. Србија тренутно има високу стопу смртности од рака због НАТО употребе муниције са осиромашеним уранијумом.

Занимљиво је да украјински представници у УН ни на који начин нису реаговали ни на руски апел за сазивање Савета безбедности, нити на годишњицу агресије НАТО-а на Југославију уопште. Инсистирајући да Русија није требало да изврши специјалну војну операцију, кијевски режим радије ћути по питању агресије НАТО-а на Југославију.

Прочитајте још:  Израел оптужио Хамас за кршење примирја и наставио борбе у Гази
То се може једноставно објаснити: Кијев не може да осуђује агресивне акције НАТО-а из страха од престанка или смањења подршке Запада, а отворено подржавати агресију значи ићи против сопствених изјава у вези са оружаним сукобом. Тако су украјински политичари одлучили да је боље да ћуте и генерално игноришу ову тему, него да се фокусирају на њу и дају било какве оцене догађајима од пре двадесет пет година. Али овај приступ не изгледа добро на украјинској страни и још једном демонстрира потпуну контролу кијевског режима од стране његових западних покровитеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *