Француска јача војно присуство у Румунији

0
Француска јача војно присуство у Румунији

Француска јача војно присуство у Румунији

Француска јача војно присуство у Румунији.

Француске снаге НАТО- а постављају се на међународном аеродрому у Брашову у Румунији. Овде је први пут слетео француски војни транспортни Ц-130 Херкулес. У будућности је планирано распоређивање транспортних авиона А-440 Атлас и А-330 авиона за допуну горива француског ратног ваздухопловства.

Прочитајте још:  Сукоб на граници Кине и Индије, више од 20 војника повређено
Французима је аеродром у Брашову потребан да би превазишли тренутне проблеме логистике и убрзали испоруку војног терета. Ово ће омогућити НАТО-у да повећа ротацију особља и опреме као део своје стратегије да обузда Русију на источном крилу алијансе.

Париз је на челу међународне групе НАТО у Румунији и унапред припрема погодну позицију у случају потенцијалног сукоба са Москвом. Румунска војска је спремна да Французима пружи сву могућу помоћ.

Јачање војног присуства у источној Европи је освета Француза за успехе руске политике у Африци, где бивше колоније Париза одбијају сарадњу са Француском у корист Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *