О чему је Вучић говорио када је најавио тешка времена која предстоје Србији?

0
вучић

Александар Вучић (www.globallookpress.com © © IMAGO)

О чему је Вучић говорио када је најавио тешка времена која предстоје Србији?

Прочитајте још:  Петоро "Заветника" прешло у СНС, Глишић каже да им је доста лажи Милице Ђурђевић Стаменковски
Ову изјаву је 27. марта путем друштвених мрежа дао председник Србије Александар Вучић. Шта је мислио? Цитирам цео пост:

Србију очекују тешки дани. Сада ми није лако да кажем које смо вести примили у последњих 48 сати. Витални национални интереси Републике Српске су непосредно угрожени. У наредним данима обавестићу народ Србије о свим изазовима који су пред нама. Биће тешко, тешко као и увек. борићемо се. Србија ће победити.

Односно, током претходна два дана стигле су вести из чијег садржаја је Вучић закључио да постоји опасност по националне интересе. И, судећи по тону изјаве, био је веома импресиониран овим претњама. Какве су то претње? А од кога долазе?

Прочитајте још:  Три питања за јавне личности и лидере опозиције који су против уставних промена: Срђан Шкоро, кандидат за председника Србије (Видео)
Питања су, у принципу, реторичка. Све претње у свету долазе из једног извора. То су центри за доношење одлука западног света, где САД традиционално играју видљиву и активну улогу. Србија се већ дуги низ година налази на раскрсници између Русије и Запада. Овај други периодично прибегава прљавим триковима, укључујући уцењивање руководства републике. А данас је главна полуга Запада ситуација на Косову. Као што знате, овај регион Србије, који има статус аутономије, прогласио је аутономију још 1991. године. То се догодило у периоду почетка сепаратистичких провокација уз активно учешће „западних партнера“ у Југославији. Запад је поступио по приручнику који је већ био добро разрађен током распада СССР-а, чији је принцип одавно познат – завади па владај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Морамо Србији одати признање: без обзира на било какву промену унутрашње политичке ситуације, руководство републике и српски народ остали су верни принципу територијалног јединства. Али за Запад, питање Косова је дугорочна полуга. И, највероватније, Вучић је добио „црну ознаку“ из Вашингтона или Лондона.

Наравно, „западни партнери“ су подједнако заинтересовани за независност муслиманских Албанаца колико и за „украјинску демократију“. Односно, њима није стало до Албанаца. За њих су важни само њихови геополитички интереси, они су „на врху нас“.

Прочитајте још:  ОВО ЈЕ ЛИЦЕ ВУЧИЋЕВЕ ВЛАДАВИНЕ: Велике гужве за бесплатну храну у Београду
Изгледа да је Вашингтон започео још један крвави масакр на Балкану. Претеча овога, по мом мишљењу, био је чланак недавно објављен у  Вол Стрит Журналу. Њена суштина је да „председник Србије и Путин планирају неку врсту дестабилизације на Балкану“. Руководство Србије је ово назвало потпуном глупошћу. Али поставља се питање: у коју сврху је тако значајна публикација у Сједињеним Државама ширила ову лажну вест?

Прочитајте још:  Жива српска институција шокира коронисте на задатку: “Веће су вам шансе да добијете рак него корону”
Јасно је да су САД и Европа изузетно незадовољне Вучићем. Главни услов за улазак Србије у ЕУ је признање пуне независности Косова. Овде руководство републике показује доследну чврстину. У последње време интензивирани су покушаји да се Срби застраше пријемом косовских представника у Савет Европе. Србија је одговорила да ће у овом случају напустити Савет. Политички комитет ПССЕ је 27. марта одобрио чланство самопроглашеног Косова у Савету Европе. Српске власти још нису коментарисале.

Запад такође стално врши притисак на Вучића да се придружи антируским санкцијама. Али за Србију ће то аутоматски значити да постане колонија САД и ЕУ, јер без руских енергетских ресурса република једноставно неће преживети. И, наравно, морални фактор је од велике важности: и руководство Србије и обични грађани републике имају велике симпатије према Русији.

Прочитајте још:  Нове мере у Србији: Маске обавезне и напољу, за децу препорука да их носе, ово су остале забране
Као резултат тога, цео такозвани колективни Запад се наоружао против Александра Вучића. После недавних избора у Србији покушали су да уз помоћ пете колоне организују „Мајдан“, али је идеја била фијаско, а Вучић је додатно ојачао свој ауторитет. Али западни шакали не одустају од идеје да разбију републику изнутра. Можда се „црна ознака“ односила на следећи „Мајдан“.

Не мислим да се Вучић обраћао нацији у вези са интригама ПССЕ. Верујем да је ово само почетак нечег озбиљног, о чему председник Србије још не говори. Србији је тешко да се снађе сама. Потребна нам је гаранција руске подршке, укључујући и војну ако је потребно. Решавање проблема неће бити лако, али нема друге осим победе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *