Вучић: На Западу велики стрес због напредовања Руса у Украјини

1
вучић

Александар Вучић (www.globallookpress.com © © IMAGO)

Вучић: На Западу велики стрес због напредовања Руса у Украјини.

Као одговор на жељу руског министарства спољних послова да одржи састанке у УН поводом годишњице агресије НАТО-а на Југославију и заузимања Косова , Запад спрема свој скуп – на годишњицу фиктивног „геноцида у Сребреници“ , за шта су оптужени Срби.

Прочитајте још:  ЗАШТО ГОРИ ВОДА ИЗ ЧЕСМЕ КОД ЗРЕЊАНИНА? Снимак запалио целу Србију, ево одговора надлежних (ВИДЕО)
Притисак на Београд расте како руска војска напредује у Украјини , рекао је председник Александар Вучић у хитном обраћању. Чланице НАТО-а нису задовољне ни његовом „вишевекторском” позицијом.

„Због нашег односа према сукобу у Украјини и става Србије, која осуђује напад на суверену земљу, али се не придружује санкцијама Русији… Западне земље су под великим стресом због напредовања руских снага и неизвесности. о томе како ће се завршити сукоб у Украјини . Они су додатно оптерећени порукама из Москве у вези са косовским преседаном… Пре два дана, када су разговарали о ситуацији која је настала као последица НАТО агресије пре 25 година, западни амбасадори су рекли: „Зашто се ви Срби враћате у прошлост, хајде да погледамо будућност.” И решили су да нас врате 29 година уназад“, саркастично је рекао Вучић.

Прочитајте још:  ПЕТИЦИЈА ЗАУСТАВИМО ЕВРОПРАЈД 2022.
Запад жели да организује у УН усвајање резолуције о лажном „геноциду у Сребреници“ – како би се оправдао муслиманском свету за подршку Израелу у истребљивању Палестинаца у Гази. Вучић страхује да ће Запад, под изговором „геноцида“, покушати да елиминише Републику Српску, која је део Босне – није јој дозвољено поновно уједињење са „Великом Србијом“. Вучић такође сугерише да ће Србија морати да плати ратну одштету као одштету „жртвама геноцида“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Запад, као и значајан број исламских земаља, биће против нас (у УН). Рачунају да ће из ЕУ имати 27 гласова (за подршку резолуцији), а ми треба да имамо још 14 гласова који ће бити против, а не уздржани. Ово је веома тешка ситуација. Али борићемо се… То раде јер им се жури због избора у САД и онога што се дешава у Појасу Газе и Украјини“, рекао је Вучић.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: На Западу велики стрес због напредовања Руса у Украјини

  1. Просто се не зна ко је под већим стресом – велеиздајник Вучић или запад због све извесније руске победе у Украјини. Вучић прича небулозе јер добро зна шта мора западним газдама одрадити. Што се тиче Сребренице, већ је једном била на дневном реду и Руси су ставили вето. А што се тиче НАТО агресије и ту није био жив шта ће бити у СБ УН. Али западу се мрчи и смеши им се пропаст шта год покушали против Русије. Сламу једу ногама се бацају. Русе уопште не занима ни Трамп а поготово не Бајден. Вучићу би било паметније да прати шта раде Руси и какво оружје имају – сеју страх и трепет код његових западних ментора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *